V Turčiji aretirali moškega, osumljenega umora 14-letnice iz Skopja

Svet 06. Dec 202307:49 0 komentarjev
ŽALOVANJE V SKOPJU
Foto: PROFIMEDIA

V Turčiji so aretirali Ljupča Palevskega, ki je osumljen umora 14-letne Vanje Gjorčevske iz Skopja in 74-letnega Pančeta Žežovskega iz Velesa.

Po razpisani mednarodni tiralici so v Turčiji prijeli Ljupča Palevskega, ki je osumljen organiziranja ugrabitve in umora 14-letne Vanje Gjorčevske ter umora 74-letnega Pančeta Žežovskega iz Velesa. Aretirali so ga v Turčiji, poroča portal Skopje1. Palevski je Severno Makedonijo zapustil 30. novembra.

Severnomakedonski notranji minister Oliver Spasovski je na novinarski konferenci po prijetju osumljence označil za pošasti. Dodal je, da je Palevski zaenkrat še v Turčiji, je pa v teku postopek za njegovo izročitev Severno Makedoniji, piše Dnevnik.hr. Minister je še povedal, da je Palevski najprej prišel v Srbijo, nato pa skozi Gradino šel v Bolgarijo, kjer ga je čakal prevoz v turško mesto Balikesir.

“Nobenega dvoma ni, da je nekdo z ministrstva za notranje zadeve posredoval informacije o umorih Vanje Gorčevske in Panča Žežovskega, zato je osumljeni Ljupčo Palevski pobegnil iz Severne Makedonije,” je dejal Spasovski. Sporočil je, da so našli tudi Vanjin telefon, vendar točnega kraja, kje so ga našli, ni navedel.

Spasovski je ob tem še razkril, da žrtev ni umrla zaradi zadušitve, kot se je najprej ugibalo, ampak je bila ustreljena. Uraden vzrok smrti bo sicer potrdila obdukcija.

Posnetek privedbe osumljenca za umor na sodišče:

Posnetek privedbe Vanjinega očeta na sodišče:

Najprej izginil upokojeni frizer, nekaj dni za tem ugrabljeno še najstnico

Prvo dejanje zločina, ki je pretresel Severno Makedonijo in širšo regijo, se je zgodilo 22. novembra, ko je izginil upokojeni frizer Panče Žežovski. 27. novembra pa so pred njenim domom, ko je zjutraj odšla v šolo, ugrabili Vanjo Gjorčevsko in jo nekaj ur za tem ubili. Truplo deklice so našli v nedeljo, 3. decembra, frizerja pa v ponedeljek. Preiskovalci so odgovornost za njuno smrt kmalu pripisali istim storilcem, piše Dnevnik.hr.

Vanjinega očeta Aleksandra Gorčevskega, prav tako vpletenega v ugrabitev, so v torek zvečer privedli na sodišče v Skopju. Po podatkih tožilstvo je ostalim osumljencem za zločin sporočal, kdaj bo njegova hčerka Vanja sama, kje se nahaja ter kdaj bo zapustila hišo, vendar je Gorčevski navedbe tožilke zanikal.

Po dosedanjih ugotovitvah je bil 74-letni frizer enemu od ugrabiteljev dolžan denar. Sumijo, da naj bi ga ubili zaradi nekaj sto evrov. Njegov avto so nato uporabili za ugrabitev 14-letnice, še navaja omenjeni hrvaški portal. Storilci so avtomobil po dejanju zažgali.

Preiskava je pokazala, da je bil motiv za ugrabitev koristoljubje. Oče 14-letnice je namreč želel od nekdanje žene in Vanjine mame izsiliti denar.

Po podatkih policije je trenutno aretiranih šest oseb. Poleg očeta 14-letnice in Palevskega še Vlatko Kešišev, Velibor Manev, Bore Videvski in še ena oseba.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!