Britanski kralj Karel III. in valižanska princesa Kate zapustila bolnišnico

Magazin 29. Jan 202413:30 > 17:31 2 komentarja
Kralj Karel II.
Foto: PROFIMEDIA

Valižanska princesa Kate je po skoraj dveh tednih po abdominalni operaciji zapustila bolnišnico. Isto bolnišnico v Londonu je nekaj ur za tem zapustil tudi britanski kralj Karl III., potem ko so ga v petek operirali zaradi benignega povečanja prostate.

Iz Kensingtonske palače so sporočili, da je valižanska princesa Catherine, ki je 16. januarja prestala abdominalno operacijo, zapustila bolnišnico London Clinic in se vrnila domov na grad Windsor. Princeso so iz zasebne londonske bolnišnice odpeljali brez navzočnosti medijev.

Vzroki za njeno operacijo sicer niso znani. Kot smo poročali, je Kensingtonska palača potrdila le, da ne gre za rakavo obolenje, poseg pa je bil načrtovan vnaprej. K opravljanju dolžnosti se bo 42-letna Kate po pričakovanjih vrnila po veliki noči. V današnji izjavi je Kensingtonska palača še sporočila, da princesa okreva dobro in da se skupaj s soprogom valižanskim princem Williamom zahvaljujeta celotni ekipi londonske klinike, zlasti pa predanemu negovalnemu osebju, za oskrbo, ki so jo nudili. Kraljevi par se je v izjavi zahvalil tudi za vse dobre želje, ki jih je britanska princesa prejela med 13-dnevno hospitalizacijo.

V isti bolnišnici so minuli petek zaradi benignega povečanja prostate operirali tudi kralja Karla III., ki je pred posegom obiskal snaho. Tudi kralj je danes nekaj ur po britanski princesi zapustil bolnišnico. Ob odhodu je bil 75-letni kralj nasmejan, pomahal pa je tudi zbrani množici. Ob njem je bila kraljica Camilla, ki ga je od sprejema v bolnišnici obiskala vsak dan.

Iz Buckinghamske palače so sporočili, da so kralja po načrtovanem zdravljenju popoldne izpustili iz bolnišnice in da je prestavil prihodnje javne obveznosti, da bo lahko nadaljeval okrevanje na domu. Zahvalil se je zdravniški ekipi in tudi za vsa prijazna sporočila, ki jih je prejel v zadnjih dneh. Po poročanju medijev naj bi za okrevanje potreboval okoli mesec dni.

Kliniko v bližini Regent’s Parka v središču Londona sicer opisujejo kot največjo neodvisno zasebno bolnišnico v Združenem kraljestvu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje