Velika sprememba pri vpisu v Facebook: preverite, ali bo vplivala na vas

Svet 05. Apr 202310:28 0 komentarjev
Facobook
PROFIMEDIA

V okviru posodabljanja varnostnih mehanizmov bo podjetje Meta 'upokojilo' generator unikatne kode. To je eden od načinov dvonivojske avtentikacije, ki je trenutno v uporabi pri Facebooku.

Facebookove uporabnike, ki še vedno uporabljajo generator unikatne kode za vpis v svoj račun, v aplikaciji čaka opozorilo, da bodo ta način kmalu ukinili.

Ta način vpisa deluje samo, če smo v račun na neki napravi že vpisani, na primer na telefonu, želimo pa se vpisati še na računalniku (ali obratno).

Nathan Gleicher, vodja varnostne politike pri Meti, je uporabniku, ki je na družbenem omrežju Twitter opozoril na prihajajočo spremembo, odgovoril, da je način zastarel in ranljiv pred morebitnimi napadi.

Code generator na Facebooku
Posnetek zaslona

“Naš generator je bil ustvarjen, preden so potisna sporočila postala pogosto rabljena v naši industriji kot način avtentikacije. Starejše pristope torej ukinjamo, da bi majhen del ljudi, ki jih morda še vedno uporabljajo, preusmerili k zanesljivejšim pristopom,” je zapisal Gleicher.

Že Twitter se je odločil za opustitev dvonivojske avtentikacije na podlagi SMS-sporočil, da bi zmanjšal telekomunikacijske stroške. Meta medtem razvija nov sistem za omejevanje teh stroškov, in sicer eksperimentira z metodo zgrešenih klicev kot načinom avtentikacije. Ta postopek bo aplikacijam Mete omogočil, da zaznajo zgrešeni klic in podrobnosti tega klica, uporabnikom pa ne bo treba vnašati gesla.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!