Viola Davis je z nagrado grammy dosegla redek in elitni status EGOT

Magazin 06. Feb 202309:27
viola davis
Profimedia

Viola Davis je dosegla redek in elitni status EGOT, potem ko je prejela nagrado grammy za zvočno knjigo svojih spominov Finding Me. Postala je 18. oseba, ki je prejela nagrade emmy, grammy, oskar in tony, s čimer se je pridružila igralcem in filmskim ustvarjalcem, kot so Rita Moreno, Alan Menken, Andrew Lloyd Webber, John Legend, Mike Nichols, Mel Brooks, Jennifer Hudson in Whoopi Goldberg.

Spomini 57-letne igralke bralce popeljejo skozi njeno slavno kariero, na primer, ko je bila prvič izbrana za ABC-jevo oddajo Kako se izmazati z umorom (How to Get Away With Murder), oddajo, ki jo je ponesla med zvezdnike. Viola podrobno opisuje tudi rasizem in incidente, ki jih je doživela med odraščanjem na Rhode Islandu in v Hollywoodu.

Viola davis
Amazon

Viola Davis ima dve nagradi tony za King Hedley II in broadwaysko oživitev Fences, emmyja za How to Get Away With Murder in oskarja za film Fences iz leta 2016. Z zmago v filmu How to Get Away With Murder je postala prva temnopolta igralka, ki je prejela emmyja za glavno igralko v drami. Prav tako se je zapisala v zgodovino, ko je postala prva temnopolta umetnica s trojno krono z zmago na konkurenčnih igralskih nagradah oskar, emmy in tony.

Kot je bilo napovedano pred dnevi, bo igrala v seriji HBO Max Waller kot amoralna, samoumevna nadzornica vesolja DC, Amanda Waller. Njeno produkcijsko podjetje JuVee Productions je pred kratkim sklenilo prvo pogodbo z Entertainment One. Podjetje razvija in producira neodvisni film, televizijo, gledališče, VR in digitalne vsebine v vseh prostorih pripovedne zabave. Viola tako ni samo ena največjih zvezdnic Hollywooda, ampak tudi ena najmočnejših podjetnic.

Viola Davis
Profimedia

18 zvezdnikov, ki ima status EGOT

To so: Andrew Lloyd Webber, John Legend, Tim Rice, Rita Moreno, Audrey Hepburn, Mel Brooks, Mike Nichols, Whoopi Goldberg, Helen Hayes, Marvin Hamlisch, Robert Lopez, Richard Rogers, John Gielgud, Jonathan Tunick, Alan Menken, Jennifer Hudson, Scott Rudin in zdaj še Viola Davis.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar