Zadnje informacije o stanju ranjenih v streljanju v beograjski šoli

Beograd, policija
N1

V strelskem napadu na beograjsko osnovno šolo Vladislava Ribnikarja je bilo ranjenih šest otrok in učiteljica zgodovine. Po besedah direktorja kliničnega centra Srbije sta dve ranjeni osebi še vedno v smrtni nevarnosti.

Tri ranjene učence in 53-letno učiteljico zgodovine so odpeljali v beograjski urgentni center. Direktor Univerzitetnega kliničnega centra Srbije Milika Ašanin je povedal, da so vsi potrebovali operacije.

Učiteljica je bila ustreljena v trebuh in obe roki, operacijo pa je po besedah Ašanina prestala uspešno. “Učiteljica se počasi prebuja, je pri zavesti in načrtujemo, da jo bomo v kratkem ekstubirali,” je še dodal. Enega učenca so pripeljali v težkem stanju, s hudimi strelnimi ranami prsnega koša in vratu, en deček je bil ranjen v levo nogo.

Preostali trije ranjeni otroci se zdravijo v bolnišnici Tiršovoj, med njimi je deklica s strelnimi ranami na glavi, ki je še vedno v smrtni nevarnosti.

Kasneje je ministrica za zdravje Danica Grujičić sporočila, da je stanje otrok v urgentnem centru stabilno. “Gre za hude poškodbe. Vendar sta otroka pri zavesti in sodelujeta. Učiteljica ima kompleksne poškodbe medenice in želodca. Trenutno je stabilna. Operacija najhuje poškodovanega fantka še poteka. Poškodbe ima na vratu, v dimljah in prsnem košu,” je opisala.

Pristojni so zaradi streljanja pozvali tudi k darovanju krvne skupine 0.

Kot smo obširno poročali na N1, je v dopoldanskih urah v osnovni šoli v središču Beograda prišlo do strelskega napada. 13-letni učenec je s streli ubil osem učencev in varnostnika, šest otrok in učiteljica zgodovine so bili med napadom poškodovani. Policija je strelca kasneje na šolskem dvorišču aretirala, pridržala pa je tudi njegovega očeta in mater. Po doslej znanih informacijah je 13-letnih v šolo prinesel očetovi pištoli, strelski napad pa je načrtoval en mesec.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.