Zaradi protestov so morali iz Machu Picchuja evakuirati več sto turistov

Svet 22. Jan 202309:33 0 komentarjev
Machu Picchu
PROFIMEDIA

Včeraj so morali reševalci iz inkovskega mesta Machu Picchuja evakuirati 400 turistov. Ti so bili v mestu ujeti zaradi protestov privržencev odstavljenega predsednika Pedra Castilla. Znamenitost je za nedoločen čas zaprta.

Reševalci so v soboto evakuirali okoli 400 turistov, ki so obtičali v inkovskem mestu Machu Picchu, je sporočilo perujsko ministrstva za turizem, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Znamenitost so zaradi neredov, ki pretresajo Peru, v soboto za nedoločen čas zaprli.

“Danes popoldne je bilo 418 domačih in tujih turistov prepeljanih iz mesta Machu Picchu v Cusco,” je v soboto zvečer po lokalnem času sporočilo ministrstvo, ki je na Twitterju objavilo tudi fotografije vlaka s potniki.

V Peruju se nadaljujejo protesti privržencev odstavljenega predsednika Pedra Castilla, ki zahtevajo predčasne volitve in odstop predsednice Dine Boluarte. Od začetka decembra, ko so se protesti začeli, je bilo v spopadih s policijo ubitih najmanj 46 ljudi, medtem ko so v skoraj tretjini države oblasti razglasile izredne razmere.

Zaradi nasilja zaprta največja turistična znamenitost v državi Machu Picchu

Zaradi nasilja na protestih so oblasti zaprle največjo turistično znamenitost v državi Machu Picchu, potem ko so že prej prekinile železniške povezave do tja, saj so protestniki poškodovali tire. Ob vznožju gore, v kraju Aguas Calientes, je tako obstalo več kot 400 ljudi, od tega 300 tujcev.

Protesti v Peruju so izbruhnili, ko je Castillo hotel razpustiti kongres in uvesti vladanje z dekreti, vendar so ga odstavili in aretirali. Protestira večinoma revno prebivalstvo perujskega podeželja, ki mu ostaja zvesto.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!