Kje je truplo male Danke? Kroži več teorij, zakaj osumljenca tega ne izdata

Svet 09. Apr 202414:23 > 21:19 5 komentarjev
Iskanje male Danke
Iskanje male Danke (Foto: N1)

Dva tedna po izginotju in smrti dveletne Danke Ilić še vedno niso našli njenega trupla. Danes so zaslišali še mamo enega od osumljenih in jo odpeljali na pokopališče v naselju Zlot. To naj bi bila nova lokacija, ki jo bodo preiskali v upanju, da najdejo truplo Danke. Pojavljajo se tudi teorije, zakaj osumljenca – eden je umor že priznal – zdaj ne želita razkriti, kje leži truplo. Župan Bora je medtem v mestu razglasil tridnevno žalovanje.

Še en dan iskanja trupla Danke Ilić se je končal neuspešno. Danes so posmrtne ostanke iskali tudi v vasi Zlot, od koder je eden od osumljenih. Umor je priznal eden od delavcev v komunalnem podjetju Vodovod.

Za zdaj je znano, da sta jo delavca S. J. in D. D. najprej zadela z avtomobilom, nato pa jo je eden od njiju zadavil in njeno truplo odvrgel na deponiji. Dva dni po tem je D. D. prestavil truplo, pri tem pa sta mu pomagala tudi oče in brat. Priprli so še njiju, a brat je v nedeljo v zaporu umrl. Osumljenec S. J. se brani z molkom.

Brat osumljenega, ki je pomagal prestaviti truplo, bo pokopan v četrtek. Očetu so odredili 30-dnevni pripor.

Načelnica policije Bojana Otović Pjanović je dejala, da želi verjeti, da bodo našli truplo. “Ne pomaga, da mineva dan za dnem, a moja največja želja je, da bi starši našli mir in pokopali otroka,” je dodala.

Pojavlja se več teorij, zakaj osumljenca nočeta razkriti, kje je truplo deklice. Prva teorija je, da sta z njim naredili nekaj pošastnega, druga pa, da upata, da se bosta rešila dosmrtne ječe, če trupla ne bodo našli. “Morda sta ugotovila, kaj vse bi lahko izdalo truplo, in ju je strah. Lahko sta ga večkrat premaknila. Morda pa sta z otrokovim telesom storila nekaj pošastnega. Kot mama in človek težko izgovorim, kaj bi lahko storila,” je za Blic še dejala Otović Pajnović.

Mamo osumljenega D. D. so prav tako zaslišali na tožilstvu. Po zaslišanju je za Kurir dejala, da so policisti iz hiše odnesli stvari, ki pripadajo njenima sinovoma in možu, in sicer vsa oblačila in nože. Prav tako je prepričana, da njen sin ni ubil male Danke. “Policija je preiskala vse, tudi škatle za jajca, pralni stroj, šivalni stroj … Ničesar niso ničesar,” je še povedala novinarjem.

Zadnja informacija je, da so mamo D. D. odpeljali na pokopališče v naselju Zlot in zaprli vse dostope. Blic poroča, da je prav pokopališče nova lokacija, na kateri policija išče truplo umorjene deklice.

Spomnimo, v nedeljo so po poročanju N1 Beograd preiskali Lazarjevo jamo in kanjon s kompleksnim jamskim sistemom, včeraj pa so prečesali območje ob Zlotski reki.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje