V priporu umrl brat enega od osumljenih, ki naj bi pomagal skriti truplo Danke

Svet 07. Apr 202411:44 > 22:31 4 komentarji
Iskanje pogrešane Danke
Foto: Sanja Sovrlić/N1

Srbsko notranje ministrstvo je sporočilo, da je v priporu umrl brat enega od osumljenih za uboj Danke, ki naj bi truplo iz deponije pomagal prenesti na neznano lokacijo. Ponoči mu je postalo slabo, kljub pravočasnemu odzivu policistov in zdravnikov, ki so ga poskušali oživljati, je malo po tretji uri zjutraj umrl. Iskanje trupla se medtem nadaljuje. Policisti, ki so v preteklih dneh podrobno prečesali domači hiši osumljenih in okoliške vodnjake, so se zdaj osredotočili na Zlotsko reko in Lazarjevo jamo, ki je od vasi Zlot, kjer je doma osumljenec D. D., oddaljena približno tri kilometre.

Osumljenca za uboj deklice Danke Ilić, 50-letni S. J. iz vasi Luka in 50-letnega D. D. iz vasi Zlot, policistom še vedno nočeta povedati, kam sta odvrgla truplo deklice, njune izjave pa so si nasprotujoče, poroča N1 Beograd.

Spomnimo: na deponiji, kjer naj bi osumljenca odvrgla Danko, trupla ni bilo. Policija zato že več dni prečesava divja odlagališča v Banjskem polju, sprva je bila osredotočena na okolico deponije. V soboto je pod drobnogled vzela domače dvorišče enega od osumljenih. Na teren so pripeljali tudi cisterno za praznjenje greznice, a trupla niso našli.

Zato se iskanje nadaljuje. Policisti so pregledali več lokacij v okolici Bora. V nedeljo so se osredotočili na Lazarjevo jamo, ki je od vasi Zlot, kjer je doma osumljenec D. D., oddaljena približno tri kilometre. S sodobno opremo jo je pregledalo več deset pripadnikov policije in reševalcev v alpinistični opremi. Truplo za zdaj niso našli niti v Lazarjevem kanjonu in vzdolž Zlotske reke.

Osumljenca za uboj Danke je sicer v petek zvečer srbska policija privedla na zaslišanje na Višje sodišče v Zaječarju. Oba sta bila vklenjena in s sklonjeno glavo. Eden od osumljenih je kaznivo dejanje na zaslišanju v celoti priznal, medtem se drugi brani z molkom.

Iskanje pogrešane Danke
Foto: Sanja Sovrlić/N1

V priporu umrl brat enega od osumljenih

V soboto je policija poleg glavnih osumljencev pridržala še dva moška; 73-letni R. D. in 40-letni D. D. naj bi 28. marca, torej dva dneva po izginotju deklice, truplo iz deponije pomagala prenesti na neznano lokacijo na območju mesta Bor. Po neuradnih informacijah srbskega N1 naj bi šlo za očeta in brata enega od osumljencev.

Za oba je bilo sprva odrejeno 48-urno pridržanje, vendar je, kot je danes sporočilo srbsko notranje ministrstvo, 40-letni D. D. v priporu umrl. Ponoči mu je po poročanju N1 Beograd postalo slabo, kljub pravočasnemu odzivu policistov in zdravnikov Zdravstvenega doma v Boru, ki so ga poskušali oživljati, je malo po tretji uri zjutraj umrl. Mrliški oglednik je potrdil, da je umrl naravne smrti.

O dogodku je bilo takoj obveščeno Višje državno tožilstvo v Zaječarju, ki je odredilo obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Beogradu, še poroča srbski N1.

Medtem je za R. D., ki je oče osumljenca za umor Danke Ilić, bil odrejen pripor za 30 dni zaradi obstoja okoliščin, ki kažejo, da bi lahko uničil, skril ali spremenil dokaze ali sledi kaznivega dejanja hudega umora.

Sumijo, da je pomagal storilcu po tem, ko je ta izvedel kaznivo dejanje.

Občani mesta Bor na ulicah polagajo cvetje in igrače, s katerimi izražajo spoštovanje tragično preminuli Danki
Foto: Sanja Sovrlić/N1 Srbija

Občani mesta Bor so danes na ulicah še naprej polagali cvetje in igrače, s katerimi izražajo spoštovanje tragično preminulemu otroku. V mesto po pisanju srbskega N1 prihajajo tudi drugi prebivalci iz doline reke Timok.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje