Zasnežene hrvaške avtoceste: sprejemni centri polni, na pomoč tudi motorne sani

Svet 27. Feb 202310:41 5 komentarjev
Nastanitveni center Gospić
CZ Gospić

Zaradi močnega sneženja in orkanske burje je več kot 200 ljudi ostalo ujetih na dalmatinski avtocesti. V krajih Gračac, Gospić, Obrovac in Knin so zaradi izrednih vremenskih razmer odprli sprejemne centre, v katerih so ujeti potniki prespali.

Hrvaško je v nedeljo zajelo močno sneženje, ki je ustavilo promet na avtocesti iz Dalmacije proti notranjosti Hrvaške. Mnogi so s svojimi avtomobili obstali kar na avtocestah, vso noč pa so jih reševale pristojne službe, ki so jih nato odpeljale v nastanitvene centre.

Veliko potnikov je zaradi polnih hotelskih namestitev moralo prenočiti v športnih dvoranah, vrtcih in podobnih objektih. V kraju Gračac, približno na pol poti med Kninom in Gospićem, je hrvaška civilna zaščita odprla sprejemni center za potnike, ki so zaradi zaprtih cest in prometnih nesreč obstali v prometu. Vodja civilne zaščite v Gospiću Joso Živković je za hrvaško nacionalno televizijo HRT povedal, da so od nedelje zvečer do danes zjutraj v dvorane namestili okoli 200 ljudi. Sprejemni centri so bili kmalu tako polni, da ni bilo postelj za vse, zato so nekateri spali na vzmetnicah v vežah.

Preberite še: Kolaps na hrvaških avtocestah, mnogi prespali kar v avtomobilih

Do potnikov tudi z motornimi sanmi

Največ težav so neurja in veliki nanosi snega povzročili v Liki in Gorskem kotarju. Pripadniki hrvaške gorske reševalne službe so na terenu in pomagajo potnikom, ki so obtičali na cesti zaradi velikih količin snega. Voznikom, ki so obstali pred predorom Sveti Rok, so na pomoč priskočili kar s snežnimi sanmi.

V Liki in Gorskem kotarju zaradi slabih vremenskih razmer še vedno ni niti ene odprte ceste za nobeno skupino vozil od Dalmacije proti notranjosti in obratno.

Hrvaške avtoceste Hrvaške avtoceste
Goran Kovačić/PIXSEL/BOBO
Hrvaške avtoceste Hrvaške avtoceste
Goran Kovačić/PIXSEL/BOBO
Hrvaške avtoceste Hrvaške avtoceste
Goran Kovačić/PIXSEL/BOBO
Hrvaške avtoceste Hrvaške avtoceste
Goran Kovačić/PIXSEL/BOBO

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje