Zdravstveno stanje češkega predsednika stabilno

Svet 11. Okt 202112:20 > 13:00 0 komentarjev
Miloš Zeman
REUTERS/Leonhard Foeger

Iz bolnišnice v Pragi, kjer na enoti intenzivne nege zdravijo češkega predsednika Miloša Zemana, so sporočili, da je predsednikovo zdravstveno stanje stabilno.

77-letnega češkega predsednika Miloša Zemana so v praško bolnišnico pripeljali včeraj, potem ko je opravil pogovor z dosedanjim češkim premierjem Andrejem Babišem. Njun pogovor je potekal dan po parlamentarnih volitvah, na katerih je morala Babiševa stranka Ano priznati premoč konservativni stranki Skupaj.

Več od tega, da je njegovo stanje stabilno, direktor praške bolnišnice Miroslav Zavoral ni razkril. Kot predsednik države bi Zeman v povolilnem času moral bdeti nad oblikovanjem nove češke vlade. Novega premierja bi moral imenovati po tem, ko bo delo začel parlament v novi sestavi. Če predsednik tega ni zmožen, zadolžitve, povezane z oblikovanjem vlade, opravi predsednik spodnjega doma češkega parlamenta.

Zemanova hospitalizacija je druga v dveh mesecih. Septembra je bil hospitaliziran osem dni, uradno zaradi dehidracije in rahle izmučenosti, neuradno pa viri čeških medijev navajajo, da je bil na zdravljenju zaradi trebušne vodenice (ascites).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!