Ženska v BiH možu lagala, da je noseča in da je rodila

Magazin 03. Avg 202118:20 > 04. Avg 2021 08:52
Delite:
Nosečnica
Foto: PROFIMEDIA

Ženska z območja Banjaluke je več mesecev možu lagala, da je noseča. Svojo laž je peljala tako daleč, da je odšla celo v tamkajšnji univerzitetni klinični center, kjer naj bi rodila. Osebje bolnišnice pa medtem sploh ni vedelo, da se brez razloga več dni sprehaja po bolnišničnih oddelkih.

Bosanski mediji poročajo o nadvse nenavadnem družinskem primeru, ko naj bi ženska možu več mesecev lagala, da je noseča, zatem pa celo odšla v univerzitetni klinični center v Banjaluki, kjer naj bi rodila. Svojo laž o nosečnosti je podprla celo s tem, da je s spleta prenesla slike dojenčkov in jih poslala možu, rekoč, da je to njun otrok.

Oče izvedel šele na upravni enoti

Oče je po porodu celo organiziral zabavo, da pa njegova žena v resnici ni bila nikoli zares noseča, je izvedel šele po obisku upravne enote, ko je želel otroka tudi uradno vpisati v evidenco. Ženska, ki je svojo nosečnost in porod zaigrala, pa se je v prostorih tamkajšnje bolnišnice skrivala štiri dni na podlagi napotnice, ki ji jo je izdal družinski zdravnik, so potrdili v zdravstveni ustanovi.

“V skladu z veljavnimi procedurami naše ustanove je pacientu, ki ustrezno predloži napotnico, vstop v kliniko dovoljen,” so poudarili in dodali, da ženska ni pustila vtisa suma zlorabe. Kot so dejali, se je oblečena v pižamo premikala predvsem po skupnih prostorih, kot so hodniki, sanitarije in čakalnice.

Ker so v tej zdravstveni ustanovi tako klinika za ginekologijo, Center za dojke, klinika za otroško kirurgijo kot klinika za otroške bolezni, je ženski uspelo spretno skriti, da dejansko ni hospitalizirana. Ko pa so pristojni za njo končno izvedeli, so obvestili policijsko postajo Lauš. Policisti so žensko identificirali in odstranili iz prostorov bolnišnice, ker pa v dogodku ni bilo kršitev javnega reda in miru, zoper njo niso sprožili preiskave.

Ker se otrok ni rodil, obstaja upravičen sum storitve kaznivega dejanja. UKC je o tem obvestil policijo in pristojno tožilstvo, ki je primer prevzelo v nadaljnjo obravnavo, so poročali na N1 BIH.

Razlogi, zakaj je ženska o svoji nosečnosti lagala, niso znani. Prav tako ni znano, kako ji je uspelo prepričati moža, da pričakujeta naraščaj. Tudi ostale podrobnosti zgodbe niso znane.

Komentari

Vaš komentar