Poslanec SDS Janez Magyar ponovno župan Lendave, oglasil se je tudi Janša

Slovenija 04. Dec 202220:56 3 komentarji
Janez Magyar
Luka Dakskobler/BOBO

Po vseh preštetih glasovih bo župan občine Lendava postal Janez Magyar, poslanec SDS, ki ga je na županskih volitvah podprla tudi NSi. Čeprav je po polovici preštetih glasov kazalo na tesen izid, je na koncu prejel 55,21 odstotka glasov oziroma 369 glasov več kot Ivan Koncut, sicer kandidat SD. Magyar z zmago na lokalnih volitvah zapušča državni zbor, saj sta funkciji župana in poslanca nezdružljivi.

Janez Magyar bo sedel na županski stolček občine Lendava. Prepričal je namreč 55,21 odstotka občanov, ki so se udeležili volitev, in tako dobil 1.954 glasov. Magyar je bil kandidat SDS in NSi. Medtem je za Ivana Koncuta, kandidata Socialnih demokratov, glasovalo 44,79 odstotka občanov, prejel je 1.585 glasov.

Magyar je položaj župana v Lendavi že opravljal med letoma 2018 in 2022, vendar mu je mandat prenehal, potem ko je bil izvoljen za poslanca na letošnjih državnozborskih volitvah. Funkciji župana in poslanca sta namreč nezdružljivi. Od maja letos občino Lendava vodi podžupan Ivan Koncut. Ker se Magyar zdaj vrača na županski stolček, ga bo v državnem zboru nadomestil Andrej Kosi.

Na izvolitev Magyara se je že odzval prvak stranke SDS Janez Janša, ki je na Twitterju čestital novemu županu, ob tem pa še zapisal, da so ga v Lendavi “hitro začeli pogrešati”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje