Facebookova Meta prvič v zgodovini s padcem četrtletnih prihodkov

Gospodarstvo 28. Jul 202207:46 > 09:02 0 komentarjev
Meta Facebook
PROFIMEDIA

Facebook, ki se je zaradi različnih škandalov preimenoval v Meto, je v drugem četrtletju letošnjega leta doživel prvi padec prihodkov v svoji zgodovini. V primerjavi z lanskim drugim četrtletjem so padli za odstotek na 28,8 milijarde dolarjev, dobiček pa se je znižal za 36 odstotkov na 6,7 milijarde.

Delnice Mete so se do konca rednega dela borznega trgovanja v sredo podražile za 6,55 odstotka, v podaljšanem trgovanju po objavi rezultatov pa pocenile za 4,65 odstotka na 161,70 dolarja.

“Gre za čase, ki zahtevajo več intenzivnosti in pričakujem, da nam bo uspelo narediti več z manj viri,” je izjavil glavni izvršni direktor Mark Zuckerberg.

Facebook oziroma Meta, ki se sooča s konkurenco drugih družbenih medijev, kot je TikTok, je sicer poročala o rasti dnevni uporabnikov na 1,97 milijarde, vendar pa je število mesečnih padlo za dva milijona na 2,93 milijarde.

Facebook je doživel padec vrednosti delnic od prvega četrtletja, ko je prvič v zgodovini poročal o padcu števila uporabnikov. Sedaj se je v zgodovino vpisal še s padcem četrtletnih prihodkov.

FTC prekrižala ambicije Mete

Malo pred objavo rezultatov je Zvezna komisija za trgovino (FTC) sporočila, da bo skušala blokirati nameravani prevzem proizvajalca aplikacij za virtualno realnost v telovadbi Within. To bo udarec ambicijam o nadzoru nad tehnologijo virtualne realnosti metaverse, ki ga želi Meta ustvariti.

Meta je na namero FTC odgovorila, da gre za ideološko in špekulativno potezo, ki nima temeljev v realnosti.

Meta ima težave tudi s svojim družbenim medijem Instagram, kjer se slavni vplivneži pritožujejo, da se spreminja v TikTok. Direktor Instagrama Adam Mosseri zagotavlja, da bo Instagram ostal medij za delitev fotografij ne glede na to, kaj vse mu bodo dodajali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!