Ljubljanski Kolosej po 22 letih zapira vrata, prihaja Odiseja

Gospodarstvo 14. Mar 202310:43 1 komentar
Kolosej se poslavlja, prihaja Odiseja
Arhiv podjetja

Kolosej v ljubljanskem BTC po 22 letih zapira vrata. Potem ko je nekoč vodilni kinooperater v državi pred leti zašel v finančne težave, na lokaciji zdaj novo zgodbo poskuša spisati primorski poslovnež Ivo Boscarol. "Zaradi preurejanja se Kolosej s 16. marcem do nadaljnjega zapira in v njem nekaj časa ne bo več dosedanjih aktivnosti," je povedal Boscarol, ki bo nove vsebine in ponudnike predvidoma predstavil jeseni, ko bo znanih tudi več podrobnosti.

Poslovnež Ivo Boscarol je septembra lani kupil Kolosej, ki ga je zgradilo podjetje Kolosej kinematografi v lasti Sergeja Racmana. Nekoč vodilni kinooperater v državi je pred leti zašel v finančne težave in nato pristal v stečaju, kino dejavnost pa je ves čas tekla dalje, saj so jo prevzeli najemniki  – podjetje Bovin. Kolosej je v ljubljanskem trgovskem središču deloval 22 let.

Boscarol je nepremičnino, ki je končala v stečajni masi, kupil v tretjem poskusu dražbe za 6,4 milijona evrov.

Ob nakupu je bil ajdovski poslovnež presenečen nad majhnim zanimanjem: “Če se sredi največjega poslovno-logističnega centra v prestolnici zemljišče, veliko več kot en hektar, in nepremičnina prodajata po nižji ceni, kot je vredno samo zemljišče, je jasno, da je to dobra poslovna priložnost,” je takrat po dražbi za N1 povedal Boscarol.

Preberite še: Kako nevarno je prenavljanje nepremičnine na lastno pest? (VIDEO)

Novi lastnik je po nakupu čakal še soglasje k sklenitvi kupoprodajne pogodbe, zatem pa je moralo sodišče izdati še sklep o izročitvi nepremičnine kupcu. Na oba sklepa so bile možne tudi pritožbe, ki bi proces prenosa nepremičnine utegnile zavleči.

Zapletov pa vendarle ni bilo, saj je kompleks Kolosej od stečajnega upravitelja zdaj uspešno prevzelo podjetje Boscarol.

Kolosej
Foto: Borut Živulović/BOBO

“Zaradi preurejanja se Kolosej s 16. marcem do nadaljnjega zapira in v njem nekaj časa ne bo več dosedanjih aktivnosti,” je za N1 pojasnil Ivo Boscarol.

Poslavlja se tudi dosedanje ime, razlaga Boscarol. Po potrebni sanaciji ter preureditvi bodo kompleks poživili z dodatnimi vsebinami in ga ponudili pod novim imenom Odiseja.

“Nove vsebine ter ponudniki teh bodo predstavljeni predvidoma jeseni, ko bodo objavljene tudi informacije o začetku obratovanja,” je še napovedal.

Novico o zaprtju je Kolosej že dopoldan sporočil na družbenem omrežju in uradni spletni strani, kjer na sporedu ni nobenega filma.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje