Slovenski kriptomilijonar pokazal gradnjo 18-milijonskega stanovanja v Dubaju

Nepremičnine 05. Jul 202312:58 0 komentarjev
Damian Merlak
Damian Merlak/POSNETEK ZASLONA YOUTUBE/INSTAGRAM

Slovenski kriptomilijonar in eden najbogatejših Slovencev, Damian Merlak, je na družbenem omrežju Youtube objavil posnetek gradnje dupleksa v Dubaju. Stanovanju v velikosti 900 kvadratnih metrov pripada tudi zasebno dvigalo in garaža za šest vozil.

Damian Merlak, ki se je na lestvico najbogatejših Slovencev leta 2022 zavihtel na osmo mesto, velik del leta preživi v Dubaju, kjer je lastnik zgornjih dveh nadstropij v eni od luksuznih stolpnic.

Kako poteka gradnja oziroma prenova 900 kvadratov velikega stanovanja z garažo za šest vozil in zasebnim dvigalom, je kriptomilijonar z javnostjo delil v posnetku, ki ga je objavil na družbenem omrežju Youtube. Kot je pojasnil, je 45. nadstropje namenjeno splošnemu bivalnemu delu, v 46. nadstropju pa se nahaja glavna spalnica.

Po njegovih besedah gre gradnja proti koncu in so v fazi zaključnih del. Za boljšo predstavo, kako bo razkošen dom videti po prenovi, je Merlak postregel tudi s končnimi računalniškimi slikami. Gledalcem pa je pokazal tudi razgled iz spalnice in terase.

Merlak je za stanovanje leta 2019 odštel približno 8 milijonov evrov, a je vrednost nepremičnine v zadnjih letih zrasla. Kot je povedal, je pred meseci dobil ponudbo resnega kupca, ki bi bil za stanovanje pripravljen odšteti 20 milijonov dolarjev (dobrih 18 milijonov evrov, op. a.).

Spomnimo, da je Merlak skupaj z Nejcem Kodričem soustanovil eno od večjih borz s kriptovalutami na svetu Bitstamp. Konec leta 2018 je svoj delež prodal, zanj pa prejel več kot 100 milijonov evrov. Po prodaji Bitstampa je zadnja leta veliko vlagal tudi v “oprijemljive” naložbe.

Kupil je kmetijo na Gorenjskem, ki jo je pozneje tudi prodal, ter štiri propadajoče bohinjske hotele. Je tudi solastnik energetskega podjetja NGEN. Lani je revija Manager njegovo premoženje ocenila na 212 milijonov evrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!