NLB vendarle v izdajo podrejenih obveznic

Gospodarstvo 21. Nov 202219:55 2 komentarja
Zvon
Milos Vujinovic/Bobo

NLB je po petkovi prestavitvi objavila informacijo o načrtovani izdaji 225 milijonov evrov podrejenih obveznic, namenjenih vključitvi v dodatni kapital Tier 2, predvidoma jih bo izdala prihodnji ponedeljek, je objavila banka. Obveznice so 10-letne z možnostjo predčasnega odpoklica po petih letih, letna obrestna mera zanje je skoraj 11 odstotkov.

Največja slovenska banka je že pred tednom dni objavila informacijo o podelitvi mandata sindikatu bank za organizacijo izdaje podrejenih obveznic Tier 2, a se je v petek nato odločila za odlog izdaje podrejenih obveznic.

Razloga v največji slovenski banki niso navedli, po neuradnih informacijah Financ pa niso uspeli zapolniti knjige naročil oziroma prodati vseh želenih obveznic, čeprav bi obrestna mera za izdajo obveznic znašala več kot 10 odstotkov.

Danes je nato NLB prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočila, da je družbi Bank of America Securities Europe podelila mandat za organizacijo morebitne izdaje podrejenih obveznic, če bodo pogoji na trgu za to primerni.

Obveznice z desetletno ročnostjo in možnim predčasnim odpoklicem po petih letih je zdaj prodala z višjim, skoraj 11-odstotnim letnim donosom (glavnica obveznic se bo obrestovala po obrestni meri 10,75 odstotka letno), višina izdaje pa je bila z 225 milijoni evrov po neuradnih informacijah Financ za 25 milijonov evrov višja od načrtovane.

Prodajna cena obveznic, ki bodo predvidoma izdane prihodnji ponedeljek, bo enaka 99,076 odstotka njihove nominalne vrednosti, so v NLB še navedli v objavi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje