Novi šef Telekoma Slovenije je Boštjan Košak

Gospodarstvo 03. Okt 202217:45 4 komentarji
Telekom Slovenije
Žiga Živulovič jr./BOBO

Nadzorni svet Telekoma Slovenije je za predsednika uprave družbe imenoval Boštjana Košaka, ki bo štiriletni mandat nastopil v torek.

Po tem, ko je skupščina večinsko državnega Telekoma Slovenije v začetku septembra zamenjala štiri nadzornike, je slab mesec dni kasneje prišlo še do menjave v upravi družbe. Predsednik uprave bo od torka Boštjan Košak, ki ima po navedbah v sporočilu družbe več kot 25 let izkušenj, predvsem na področju telekomunikacij in novih tehnologij. Na položaju bo zamenjal Cvetka Sršena.

Iz podjetja sporočajo, da bo skladno s statutarno določenim mandatarskim sistemom Košak v 15 dneh nadzornemu svetu predlagal imenovanje treh novih članov uprave. Kot smo pisali, je nadzorni svet Telekoma že pred dobrim mesecem dni sporazumno prekinil pogodbo s Sršenom in članico uprave Barbaro Galičič Drakslar (obema pripada po šest plač odpravnine) ter krivdno razrešil člana uprave Tomaža Jontesa.

Kdo je Boštjan Košak?

Košak je po navedbah Telekoma od leta 2018 vodil podjetji ADBK in Marinrene, ki se ukvarjata s svetovanjem, novimi tehnologijami, povezljivostjo in omrežji na področju elektronskih komunikacij. Zadnja leta je vodil tudi podjetje Botera, ki se ukvarja z robotsko avtomatizacijo procesov.

Pred tem, med leti 2005 in 2015, je vodil Amis. Ko je leta 2015 skupino Amis kupil Telekom Austria, je postal izvršni direktor in prokurist družbe Si.mobil. V letih 2017 in 2018 je bil izvršni direktor in prokurist A1 Slovenija, naslednika Si.mobila.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje