Novi posnetki včerajšnjih izgredov

Koronavirus 16. Sep 202107:18 > 09:44 1 komentar

Na Trgu republike v Ljubljani so se včeraj zbrali nasprotniki ukrepov za zajezitev covida-19. Po dveh urah shoda so izgredniki prižgali bakle in jih začeli metati proti parlamentu. Policisti so proti nasilni množici uporabili solzivec in vodni top. Poškodovanih je bilo več policistov. Objavljamo nove, daljše posnetke izgredov.

V sredo popoldan so se na Trgu republike v Ljubljani zbrali nasprotniki ukrepov za zajezitev covida-19. Sprva precej miren shod se je proti večeru sprevrgel v nasilne izgrede.

Izgredniki so se zbrali v skupinah in policiste napadali s steklenicami in granitnimi kockami. Policisti so zato uporabili več različnih prisilnih sredstev, med drugim solzivec, penaste naboje in ter vodni top.

Policistom je okoli 22. ure zvečer uspelo vzpostaviti javni red in mir. Preprečili so nadaljnje kršitve protestnikov, ki so se v središču Ljubljane zbirali in po razpustitvi neprijavljenega shoda nadaljevali izgrede.

Policija je sporočila, da je bilo med varovanjem zaznanih več kršitev javnega reda in miru ter kaznivih dejanj. “Poškodovanih je bilo več policistov, več službenih vozil policije in stavba državnega zbora. Nekaj oseb je bilo pridržanih, doslej pa podatka o poškodovanih osebah, ki so se udeležile neprijavljenega shoda, nismo zaznali, so dodali.

Več o dogajanju na izgredih:

>> IZGREDI V LJUBLJANI: SOLZIVEC IN VODNI TOP, VEČ POŠKODOVANIH POLICISTOV
>> IZGREDNIKI METALI SMETNJAKE, PO ZRAKU LETELE BAKLE
>> TRENUTEK, KO SO V PARLAMENT PRILETELE PRVE BAKLE
>> POLICIJA PO LETU DNI ZNOVA UPORABILA VODNI TOP
>> POLICIJA ZARADI NEMIROV KLICALA REZERVE
>> JANŠA: VLADA NE BO POPUŠČALA NOBENIM PRITISKOM

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje