Janša: Vlada ne bo popuščala nobenim pritiskom

Slovenija 15. Sep 202122:31 > 16. Sep 2021 09:59 4 komentarji
protets
Borut Živulović/BOBO

Prvi odzivi na nasilje in vandalizem v prestolnici. "Čas je, da tudi tožilstvo/sodstvo ne tolerira več groženj in nasilja," je med drugim zapisal predsednik vlade Janez Janša.

Na izgrede v prestolnici se je že odzval predsednik vlade Janez Janša, ki je na svojem Twitterjevem računu sporočil, da “ulično nasilje še nikoli ni pripeljalo do česa dobrega”. Dodal je, da vlada ne bo popuščala nobenim pritiskom in bo vztrajala pri ukrepih za varovanje zdravja in življenj ljudi. “Čas je, da tudi tožilstvo/sodstvo ne tolerira več groženj in nasilja,” je še zapisal premier.

Na nasilje v prestolnici se je odzval tudi generalni direktor policije Anton Olaj, ki je zapisal, da je nasilje na protestih nedopustno. Prisotne je pozval k strpnosti.

Nasilje in vandalizem v središču Ljubljane je ostro obsodil tudi predsednik državnega zbora Igor Zorčič. “Protestnike pozivam, da v bodoče protestirajo mirno in ne izvajajo nasilja, politike pa, da tega dogodka ne izkoriščajo za medsebojna obračunavanja,” je zapisal Zorčič in dodal, da je bilo razbitih približno 12 oken parlamenta.

Odzval se je tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki sprva za N1 dogajanja ni želel komentirati, nato pa je na svojem Twitterjevem računu zapisal, da gre pri današnjih izgredih za ponovitev nasilnih izgredov 5. novembra lani.

Več o dogajanju na izgredih:

>> IZGREDI V LJUBLJANI: SOLZIVEC IN VODNI TOP, VEČ POŠKODOVANIH POLICISTOV
>> TRENUTEK, KO SO V PARLAMENT PRILETELE PRVE BAKLE
>> IZGREDNIKI METALI SMETNJAKE IN BAKLE, V PARLAMENTU RAZBILI 12 OKEN
>> POLICIJA ZARADI NEMIROV KLICALA REZERVE
>> POLICIJA PO LETU DNI ZNOVA UPORABILA VODNI TOP

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje