Policija po letu dni znova uporabila vodni top

N1 video 15. Sep 202121:55 > 16. Sep 2021 10:07 0 komentarjev

Policija je po skoraj letu dni znova uporabila vodni top, s katerim poskušajo razgnati množico izgrednikov, ki so se razbežali po ulicah prestolnice.

Policija je prvič vodni top uporabila, ko se je množica protestnikov začela približevati stavbi parlamenta. Sprva jih je poskusila razgnati s solzivcem, nato je večkrat uporabila vodni top.

Ko so se izgredniki razbežali po ulicah prestolnice, so policisti večkrat uporabili vodni top.

Spomnimo: policija je vodni top nazadnje uporabila novembra lani, ko so v središču Ljubljane prav tako izbruhnili nemiri. Takrat so izgredniki, ki so prišli naklepno povzročat nemire, enako kot danes uporabili pirotehnična sredstva, tedaj tudi granitne kocke. Ali gre za iste izgrednike, v tem trenutku še ni znano.

Takrat se je zbralo okoli 500 ljudi, danes jih je bilo na protestu več. Med njimi pa so bili po naših informacijah tudi nogometni huligani, neuradno pripadniki Viol, Green Dragonsov, ki so v parlament metali bakle, v policijska vozila pa tudi kamenje.

Policijska uprava Ljubljana je za N1 Slovenija potrdila, da je bilo v nocojšnjih izgredih poškodovanih več policistov. Podrobnosti, koliko policistov je poškodovanih in ali gre morda celo za hujše poškodbe, za zdaj niso znane. Prav tako še vedno velja, da je nekaj izgrednikov pridržanih, ni pa še znano, koliko.

 

Več o dogajanju na izgredih:

>> IZGREDI V LJUBLJANI: SOLZILEC IN VODNI TOP, VEČ POŠKODOVANIH POLICISTOV
>> TRENUTEK, KO SO V PARLAMENT PRILETELE PRVE BAKLE
>> IZGREDNIKI METALI SMETNJAKE IN BAKLE, V PARLAMENTU RAZBILI 12 OKEN
>> POLICIJA ZARADI NEMIROV KLICALA REZERVE
>> JANŠA: VLADA NE BO POPUŠČALA NOBENIM PRITISKOM

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!