Izgredniki metali smetnjake in bakle, na parlamentu razbili 12 oken

N1 video 15. Sep 202121:08 > 23:48 1 komentar

Izgredniki so v stavbo parlamenta proti večeru začeli metati steklenice in bakle. Ko jih je policija poskušala razgnati z vodnim topom in solzivcem, so se razbežali ter začeli razgrajati po prestolnici.

Na Trgu republike v Ljubljani so se okoli 18. ure zbrali nasprotniki ukrepov za zajezitev covida-19. Protest je po dobrih dveh urah eskaliral, izgredniki so v pred parlamentom zbrane policiste metali kamenje, granitne kocke, steklenice in pirotehniko. Pri tem so razbili vsaj 12 oken stavbe parlamenta.  Ko jih je policija z vodnim topom in solzivcem razgnala, so se razbežali po ulicah prestolnice.

Več smetnjakov na Kongresnem trgu so izgredniki zažgali. V policijska vozila so metali kamenje in steklenice.  Policijska uprava Ljubljana pa je za N1 potrdila, da je nekaj že oseb pridržanih. Ni pa še podatka, koliko.

Novembra lani, ko so bili v središču Ljubljane tudi veliki izgredi, je bilo huje poškodovanih 15 policistov in fotoreporter. Takrat se je zbralo okoli 500 ljudi, danes jih je bilo na protestu več. Med njimi pa so bili po naših informacijah tudi nogometni huligani, neuradno pripadniki Viol, Green Dragonsov, ki so v parlament metali bakle, v policijska vozila pa tudi kamenje.

Več o dogajanju na izgredih:

>> IZGREDI V LJUBLJANI: SOLZILEC IN VODNI TOP, VEČ POŠKODOVANIH POLICISTOV
>> TRENUTEK, KO SO V PARLAMENTU PRILETELE PRVE BAKLE
>> POLICIJA PO LETU DNI ZNOVA UPORABILA VODNI TOP
>> POLICIJA ZARADI NEMIROV KLICALA REZERVE
>> JANŠA: VLADA NE BO POPUŠČALA NOBENIM PRITISKOM

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje