Odpirajo se nočni kubi, obratovalni čas lokalov bo znova neomejen

Koronavirus 19. Feb 202218:38 > 20. Feb 2022 07:24 4 komentarji
Gostinski lokali
Borut Živulović/BOBO

Iz ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo so sporočili, da bodo od ponedeljka povsem odpravljene omejitve v industriji, trgovini, turizmu in gostinstvu ter drugih storitvenih dejavnostih. Med drugim se odpirajo nočni klubi, obratovalni čas gostinskih lokalov pa ne bo več omejen.

Zaradi izboljšanega epidemiološkega stanja v Sloveniji se s ponedeljkom povsem odpravljajo omejitve v industriji, trgovini, turizmu in gostinstvu ter drugih storitvenih dejavnostih. Prav tako se z izjemo kritičnih dejavnosti odpravlja preverjanja pogoja PCT.

Kot so na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo potrdili za N1, se ukinja omejen obratovalni čas gostinskih lokalov ter način priprave, prevzema, strežbe ali uživanja hrane (denimo strežba samo v sedečem režimu).

V trgovinski, turistični oziroma drugih storitvenih dejavnostih ne veljajo več omejitve števila ljudi. Prav tako se ukinjajo posebni režimi na sejmih, kot je ena smer ogleda.

Odpirajo se nočni klubi, so nam prav tako potrdili na ministrstvu.

Potrošnikom in zaposlenim tako ne bo treba več dokazovati pogoja PCT ob vstopu v podjetja, prodajalne ali trgovske centre, gostinske lokale ali pri koriščenju različnih storitvenih dejavnosti in v nastanitvenih obratih (hoteli, apartmaji,…).

Še naprej pa bo obvezno razkuževanje, nošnja mask in zračenje prostorov.

Hkrati se ukinja brezplačno presejalno testiranje s hitrimi antigenskimi testi in hitrimi antigenskimi testi za samotestiranje. Proračun bo kril le še hitro testiranje za dejavnosti, kjer se le to še naprej zahteva, je na današnji novinarski konferenci povedal minister za zdravje Janez Poklukar.

Minister Poklukar je danes prav tako sporočil, da se ukinja samotestiranje v šolah. Še naprej pa je v šolah potrebna uporaba zaščitnih mask, razen za do sedaj veljavne izjeme.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje