4 horoskopski znaki, ki težko pokažejo svoja prava čustva

Magazin 28. Apr 202315:24 0 komentarjev
ženska, narava
Profimedia

Odkritosrčnost zahteva tudi čustveno odprtost, ki pa za nekatere ljudi ni tako preprosta reč. Nekateri so namreč zelo težko odkriti, ko gre za zadeve srca in razkrivanje svojih zasebnih misli.

Po mnenju astrologov so ljudje, ki so rojeni v naslednjih štirih horoskopskih znakih, še posebej zadržani, ko gre za izpovedovanje čustev, ki jih čutijo do druge osebe. Ob tem so namreč zelo ranljivi, kar zna biti zanje zelo neprijeten občutek, ki se mu raje izognejo.

Dvojčka

Ljudje, rojeni v tem znaku, so zelo iskreni, veseli, pozitivno naravnani ljudje. Veljajo tudi za zanesljive in v njihovi družbi je vedno zabavno. Sami premorejo veliko živahnosti in zato ne čudi dejstvo, da privlačijo druge ljudi. So zelo spontani in impulzivni, tako da bi le stežka verjeli, da jim je izkazovanje čustev drugim neprijetno. Nagnjeni so k temu, da si zadeve radi interpretirajo logično, prej kot pa čustveno. Na vso moč se trudijo izogniti konfliktom, zato pogosto nočejo govoriti iz srca. Bojijo se, da bi lahko prišlo do kakšnega spora ali nestrinjanja, kar pa jih lahko na dolgi rok veliko stane.

Rak

To so ljudje, ki le težko živijo brez ljubezni in se res izogibajo temu, da bi nekoga prizadeli na čustveni ravni. Ljubezen pa je reč, v katero je treba vlagati in negovati, da bi se ohranila in še poglobila. A raki nočejo obremenjevati najbližjih, zato skušajo okoliščine oblikovati tako, da so kar se da sproščene in mirne, tudi če to pomeni, da skrivajo svoja prava čustva. Dobro počutje oseb, ki so jim pri srcu, jim je pogosto pomembnejše od lastnega počutja. Ker prikrivajo tisto, kar nosijo v sebi, drugim pogosto niti ne dopustijo, da jih dodobra spoznajo.

Devica

Vedno natančne device bodo na prvo mesto postavile racionalno razmišljanje. Izražanje čustev prav gotovo ni njihova močnejša plat. V pogovoru z drugimi device vedno nekoliko taktizirajo, tako skušajo vplivati na potek pogovora in ga obrniti sebi v prid. Čeprav se zavedajo, da jim srce govori eno, one pa počnejo čisto drugo, bodo vse skupaj raje spregledale. Veliko več jim namreč pomeni odgovorno vedenje in odzivanje z racionalne plati. Prepričane so, da bodo svoj ugled v družbi najbolje zaščitile s tem, da svoje zasebne zadeve zadržijo samo zase, vključno s čustvi. To pa lahko pomeni, da se pogosto počutijo osamljene, zato bi le bilo dobro, da se malce odprejo, in sicer v tolikšni meri, v kolikšni to zmorejo.

Škorpijon

Gre za osebe, ki jih je skorajda nemogoče spregledati – s prodornim pogledom in čvrsto postavo naravnost izstopajo iz množice. Navzven delujejo nekoliko zadržano, znajo biti zelo maščevalne, a kljub temu so navznoter še kako občutljive. Za ljudi, s katerimi se družijo in jih imajo za svoje bližnje, so pripravljeni narediti marsikaj, dokler se vedejo v skladu z njihovimi pričakovanji. S tem znakom so povezane lepe lastnosti, kot sta velikodušnost in disciplina. Ko pa gre za nemoralno vedenje, je to nekaj, do česa so zelo negativno nastrojeni. Sami nočejo prizadeti drugih in se bojijo, da bi jih vznemirili s svojimi preveč iskrenimi pripombami, zato so raje tiho. Zato ne čudi dejstvo, da se večinoma izogibajo iskreno pokazati svoja prava čustva.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!