Astrologi opozarjajo na te datume v maju

Magazin 05. Maj. 202207:30
Delite:
vesolje
Foto: Profimedia

Poglejte si, kateri datumi so pomembni v maju z astrološkega vidika.

10. maj – Retrogradni Merkur

Drugi retrogradni Merkur v letu se začne v zračnem znamenju Dvojčkov in konča v zemeljskem znamenju Bika. Ta retrogradni Merkur se pojavi med dvema mrkoma, kar še poveča njegovo energijo in nas naredi še posebej občutljive na njegove učinke. Merkur je planet komunikacije, tehnologije, potovanj in našega duševnega stanja. Ko Merkur vstopi v retrogradno stanje ali v podzemlje, kot so govorili starodavni astrologi, se njegova energija premakne v notranjost. Informacije, ki so se skrivale v senci, lahko pridejo do našega zavedanja. Dobro je, da v tem obdobju ne hitimo, temveč uporabimo ta čas za pogled nazaj in premislek, preden gremo naprej. Merkur zapusti retrogradno gibanje 3. junija.

10. maj – Jupiter vstopi v Ovna

10. maja bo prvič po 15 letih Jupiter vstopil v Ovna in tam ostal do oktobra. Ker je Jupiter največji planet v našem sončnem sistemu, lahko občutimo, ko se preseli v novo pozicijo. Jupiter v Ovnu prinaša več neodvisnosti in inovativnosti in večji podjetniški duh v kolektiv. Oven je znamenje, povezano z novimi začetki, zato nas lahko zelo motivira.

16. maj – Lunin mrk

16. maja zjutraj bosta nastopila polna luna in lunin mrk v Škorpijonu. Krvavi lunin mrk bo popolni lunin mrk. Krvavi se imenuje, ker se luna obarva v rdečkasto barvo, ko mrk doseže popolnost. To bo izjemno močna luna. Potem ko energija mrka mine, po navadi vidimo stvari v povsem novi luči.

21. maj – Obdobje dvojčkov

Sonce preide iz zemeljskega bika v zračno znamenje dvojčkov. Z retrogradnim Merkurjem, vladajočim planetom dvojčkov, smo lahko še vedno v nekoliko bolj počasnem stanju do 3. junija, nato pa bomo bolj zaživeli oz. postali živahnejši.

30. maj – Mlaj v dvojčkih

Za zaključek meseca pa imamo mlaj v dvojčku. Ta luna prinaša konec sezone mrkov. Ko je mrkov konec, postane počutje običajno boljše. Morda bomo začutili svežo novo energijo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS

Komentari

Vaš komentar