Beyoncé – prva temnopolta ženska, ki nosi legendarni Tiffanyjev diamant

Magazin 24. Avg 202114:25 > 14:34 0 komentarjev
Beyonce in Jay-Z
CNN

Beyoncé se je v modno zgodovino zapisala kot prva temnopolta ženska, ki nosi legendarni, 128,54-karatni Tiffanyjev diamant.

Beyoncé, večkratna prejemnica grammyja, nosi osupljiv kos nakita z enim največjih rumenih diamantov na svetu, saj je z možem in raperjem Jay-Z-jem postala obraz nove kampanje Tiffany & Co “About Love”.

“Ljubezen je diamant, ki ga okrasita nakit in umetnost,” je v sporočilu za javnost v ponedeljek dejal par.

Tiffanyjev diamant so odkrili leta 1877 v Južni Afriki.

Od takrat so ga nosile Mary Whitehouse, žena ameriškega diplomata Edwina Sheldona Whitehousa, hollywoodska ikona Audrey Hepburn in pevka Lady Gaga.

Audrey Hepburn
CNN

Diamant je prvič predstavljen v oglaševalski kampanji, v kateri sodelujeta Beyoncé in Jay-Z, so v sporočilu za javnost zapisali v Tiffanyju.

 

Beyoncé je na Instagramu objavila nekaj fotografij.

Na eni od njih 51-letni Jay-Z sedi na stolu in gleda ženo, ki nosi črno obleko, črne rokavice in ima elegantno pričesko. V ozadju je slika iz zasebne zbirke Jean-Michela Basquiata z naslovom Equals Pi, ki spominja na podpis Tiffany Blue.

Jay-Z ima na črnem smokingu legendarno broško Jeana Schlumbergerja Bird on a Rock, oblikovano kot par edinstvenih manšet.

“Beyoncé in Jay-Z sta epitom sodobne ljubezenske zgodbe,” je v sporočilu dejal Alexandre Arnault, izvršni podpredsednik za produkte in komunikacijo. “Kot blagovna znamka, ki je vedno zagovarjala ljubezen, moč in samoizražanje, si nismo mogli zamisliti boljšega para, ki bi predstavljal Tiffanyjeve vrednote. V čast nam je, da so Cartersi del družine Tiffany.”

Kampanja About love (O ljubezni), ki jo je posnel Mason Poole, se bo začela 2. septembra.

V okviru sodelovanja sta Beyoncé in Jay-Z posnela tudi videooglas z Beyoncéjino izvedbo “Moon River”, slavne pesmi iz filma Zajtrk pri Tiffanyju iz leta 1961.

V Tiffany & Co so dejali, da bodo donirali dva milijona dolarjev za programe štipendiranja in pripravništva za Historically Black Colleges and Universities (HBCUs). To so visokošolske ustanove v ZDA, ki so bile ustanovljene pred sprejetjem zakonom o državljanskih pravicah iz leta 1964 in so bile namenjene afroameriški skupnosti.