Dvonadstropni šotor na nogicah se postavi takoj in obljublja udobno kampiranje

Magazin 07. Jan 202317:15
the dookan - šotor za kampiranje
Profimedia

Šotor na hoduljah obljublja udobnejšo nastanitev za kampiste in ljubitelje bivanja v naravi. Stoji namreč na nogicah različnih dolžin, kar ustvari oblazinjena viseča tla, ki spominjajo na trampolin.

Če ste že kdaj kampirali, potem veste, koliko dela in živcev je potrebnih, da se vse postavi. Običajno vzame največ energije postavljanje šotora, še zlasti ko gre za katerega izmed tistih modelov, ki ima nešteto palic in vrvi. Da bi bila izkušnja kampiranja kar najbolj prijetna, je skupina inovatorjev Handybro iz New Yorka ustvarila šotor, imenovan The Dookan, ki ponuja veliko prostornosti, njegova dvonadstropna konstrukcija pa je enostavno postavljena v 15 minutah, skupaj z dvojno streho, visečo mrežo in visokokakovostnim aluminijastim okvirjem, ki zdrži do 300 kg. Njihov navdih je povezovanje z naravo ter zagotavljanje prijetnejše izkušnje bivanja v naravi. Šotor so zato ustvarili z različnimi funkcijami: dvonadstropni podstrešni šotor se lahko spremeni v šotor za 2 osebi, lebdeči šotor, ležalnik ali potapljaško ploščad.

the dookan - šotor za kampiranje
Profimedia

Dvonadstropni šotor dvigne kampiranje povsem na drugo raven – lahko bi rekli, da gre pravzaprav za glamping. Ta prostoren šotor je hkrati dnevni prostor in spalnica tako na vrhnjem zaprtem prostoru kot tudi spodnjem delu, ki je zaradi nogic dvignjen nad tlemi. Ker so običajni šotori v neposrednem stiku s tlemi, morajo uporabniki prenašati neprijetnosti vlage, geotermalnega ogrevanja, škodljivcev in samega udobja. Druge možnosti, kot je glamping, zahtevajo veliko denarja, po namestitvi pa jih ni mogoče enostavno kar razstaviti. Te težave lahko reši le modularni šotor. Postavite ga lahko kjerkoli – od gozdov do morja, gora, jezer, kanjonov in plaž. Preprosto ga pospravite v torbo in postavite, kamorkoli želite.

the dookan - šotor za kampiranje
Profimedia

Tak šotor lahko postavite na plaži ali na obali in uživajte v ribolovu v senci, medtem ko sedite v viseči mreži. Poleg tega lahko uporabite posebni senčnik in ostanete v hladni senci tudi poleti. Stabilno ga postavite tudi na pesku in kamenju. Poleg tega lahko šotor uporabite namesto hišice na drevesu za svoje otroke. Postavite ga kar v hišo ali na vrt, da uresničite sanje svojih otrok.

the dookan - šotor za kampiranje
Profimedia

Ker je zunanja stena šotora izdelana iz materiala iz mešanice kože in bombaža, je izdelek odporen proti vlagi in kondenzaciji ter zagotavlja udobno bivanje tudi v deževnem dnevu ali v jutranji rosi. Mehka podloga znotraj ima tako močno tkanino kot podloge za zaščito pred padci. Šotor lahko zložite ali zvijete, saj je lahek in kompakten, obenem pa nudi postelji teksturo, ki je mehka in puhasta – tako lahko uživate v popolnem počitku, ne da bi morali kupiti dodatno zračno vzmetnico ali vzmetnico iz spominske pene. Okvir je izdelan iz aluminija razreda A, ki zagotavlja močno in trdno podlago.

the dookan - šotor za kampiranje
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.