Futuristična jahta za superbogataše

Magazin 20. Nov. 202106:45
Delite:
Superjahta
Foto: PROFIMEDIA

Italijanski dizajner Pierpaolo Lazzarini je pred kratkim predstavil futuristično jahto, ki ima v sredini luknjo. Na jahti je tudi prostor za pristanek dveh helikopterjev, pohvali pa se lahko tudi s steklenim dnom. Za zdaj gre le za koncept.

Moderni koncept jahte so v podjetju Lazzarini Design poimenovali Icaria. Gre že za njihov drugi koncept jahte z veliko luknjo oziroma odprtino na sredini. Tudi pri Icarii je odprtina glavna značilnost in posebnost te futuristične jahte. Paluba ima tako na vsaki strani dve ogromni okni.

Gre za 85 metrov dolgo jahto, veliko luknjo na sredini pa je mogoče prilagoditi zahtevam naročnika. Na jahti je prostor za dva helikopterja, ob tem pa je mogoče helikopter tudi “pospraviti” v garažo.

Superjahta
Foto : PROFIMEDIA

Znanih malo podrobnosti

Na zadnjem delu jahte je večji prostor za zasebno plažo, več podrobnosti pa na idejni zasnovi namenoma ni razkritih, saj Lazzarini pušča prostor za prihodnjega lastnika, da si podrobnosti uredi po svojih željah.

Prav tako ni znanih veliko podrobnosti o tehnologiji oziroma pogonu jahte.

Koncept je zasnoval 39-letni Pierpaolo Lazzarini iz Rima. Kot je zapisano na spletni strani Lazzarini Design, gre za italijanskega oblikovalca, ki je v preteklosti delal v avtomobilizmu. Kot je še zapisano v predstavitvi, verjame v drugačen pristop pri oblikovanju. “Pomislite na prihodnosti, nikoli ne pozabite na preteklost,” je njegov citat v predstavitvi.

Komentari

Vaš komentar