Glasbeniki, ki so zaradi prepovedanih substanc prezgodaj zapustili ta planet

Magazin 04. Apr 202213:30 0 komentarjev
Tablete, zdravila, droge
Profimedia

Glasbeni svet je nedavno pretresla nova smrt, nenadoma je namreč umrl bobnar skupine Foo Fighters, Taylor Hawkins. Čeprav vzrok smrti še ni znan, pa toksikološko poročilo navaja visoko vsebnost opiatov. Hawkins pa ni edini, k smrti katerega naj bi prispevale prepovedane substance.

Zloraba drog je v glasbenem svetu pogosta težava. Številne glasbene legende so izgubile življenje posredno ali neposredno zaradi prepovedanih substanc. Katera so najbolj zveneča glasbena imena, ki jim je življenje vzela prav zloraba zdravil, drog ali preostalih nedovoljenih substanc?

Michael Jackson

Kralj popa je svet zapustil pri 50 letih, ob tem pa je bil na poti, da postavi rekord za najuspešnejši niz koncertov. Tega na žalost ni dočakal. Izjemni glasbenik je namreč leta 2009 umrl zaradi zastrupitve z anestetikom propofolom in benzodiazepinom.

Amy Winehouse

Glasbenica se je vso glasbeno kariero borila z odvisnostjo od alkohola in drugih substanc, temu je posvetila celo pesem Rehab. Njena odvisnost se je sčasoma le še poslabšala, leta 2011 pa je Amy izgubila življenje zaradi zastrupitve z alkoholom. Stara je bila 27 let.

Amy Winehouse
Profimedia

Janis Joplin

Še ena glasbenica, ki je umrla pri sloviti starosti 27 let, je Janis Joplin. Glasbenica, ki je s svojim ustvarjanjem zaznamovala minulo stoletje, je umrla leta 1970 zaradi predoziranja heroina.

Whitney Houston

Slovita glasbenica, ki je poskrbela za nekaj najlepših skladb 20. stoletja, je umrla zaradi utopitve, dodatno pa so k temu prispevale tudi težave s srcem in zloraba drog. Mrtvo so namreč našli v domači kadi, mrliški oglednik pa je med vzroke za smrt navedel tudi uživanje kokaina.

Jim Morrison

Še eden, ki sodi v klub smrtne sedemindvajsetice. Glavni pevec skupine The Doors je umrl zaradi zastoja srca, ki je bil posledica njegovega življenjskega sloga. Šlo je za zlorabo drog in alkohola; njegovo takratno dekle je uživalo heroin, glasbenik naj bi menda posegal po kokainu.

Jim Morrison
Profimedia

Kurt Cobain

Glasbenik, član kultne skupine Nirvana, se je pred smrtjo boril z odvisnostjo od heroina. V času zveze s Courtney Love se je njegova odvisnost še okrepila, njegovo smrt pa je mrliški oglednik označil za samomor. Glasbenik pa je imel ob smrti v organizmu veliko koncentracijo heroina.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!