Gwyneth Paltrow ni kriva, dobila bo en dolar odškodnine

Magazin 31. Mar 202309:07
Gwyneth Paltrow
Profimedia

Hollywoodska igralka Gwyneth Paltrow ni kriva za smučarsko nesrečo leta 2016, je razsodila porota v sodišču Utah.

Ameriška igralka Gwyneth Paltrow se je morala zagovarjati v tožbi, ki jo je zoper njo vložil oftalmolog Terry Sanderson. Ta je namreč zvezdnico obtožil, da ga je leta 2016 med smučanjem v letovišču Deer Valley v Utahu zbila na tla in zbežala, ne da bi se prepričala, ali je s ponesrečencem vse v redu. Tudi igralka je vložila tožbo, v kateri je Sandersa obtožila, da je bil on tisti, ki je trčil vanjo. Nesreča se je zgodila med igralkinimi družinskimi počitnicami, in sicer na smučišču za začetnike.

76-letni Sanderson je sprva zahteval slabih 2,8 milijona evrov odškodnine, nato pa si je premislil in zahteval 280.000 evrov. 50-letna z oskarjem nagrajena igralka pa je od Sandersa zahtevala en dolar odškodnine in kritje pravnih stroškov. Porota je po treh urah razprave soglasno odločila, da igralka ni kriva za nesrečo.

Zvezdnica je na Instagramu, kjer ji sledi več kot 8,3 milijona sledilcev, zapisala, da bi privolitev v lažno trditev o nesreči ogrozila njeno integriteto. Izrazila je zadovoljstvo z izidom sojenja in se zahvalila sodniku in poroti za skrbnost pri obravnavi primera.

instagram stori
Gwyneth Paltrow/INSTAGRAM

Zdravnik Sanderson je po sojenju še naprej trdil, da je igralka tista, ki je trčila vanj, in da ji je do zmage na sodišču pomagala slava. “Če si slavna oseba, imaš nekaj domnevne kredibilnosti. Res, kdo se želi spopasti s slavno osebo?”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.