Horoskop in eterično olje: Vsak znak ima svojega

Magazin 16. Avg 202208:30 0 komentarjev
eterično olje
Profimedia

Posamezni horoskopski znaki se sproščajo na svoj način, pri tem pa je lahko v pomoč tudi eterično olje. Astrologi pravijo, da ima vsak znak svojo vrsto eteričnega olja.

V aromaterapiji se eterična olja uporabljajo zaradi svojih zdravilnih sestavin. Njihov vonj poživlja in vrača energijo, zato je dobro vedeti, katero olje je posamičnemu znaku pisano na kožo.

Oven

Osebe, rojene v tem znaku, živijo hitro in se jim vedno nekam mudi. Le redko si privoščijo popolno sproščanje, a tudi na to je treba pomisliti. Eterično olje, ki je ovnom pisano na kožo, je olje rožmarina. Njegov vonj bo pomagal sprostiti napete mišice, prav tako pa bo ublažil posledice hitrega življenjskega tempa. Še najbolj bo učinkovito, če se uporabi za masažo, ki bo povrnila energijo in sprostila telo.

Bik

Olje, ki bo najbolj pomagalo bikom, je ylang-ylang. Sprostilo jih bo in jim pomagalo, da se znebijo negativnih čustev, ki jih ljudje, rojeni v tem znaku, pogosto tlačijo v sebi. Priporočljivo je, da se doda v toplo kopel. Treba je samo pustiti, da vonj eteričnega olja in para sprostita čute, medtem ko bo voda sprostila napetost v mišicah.

Dvojčka

Pripadniki tega znaka so nenehno v gibanju, težko je pomiriti njihov hitri um. Zanje je najbolj priporočljivo eterično olje bazilike, ki jim bo pomagalo, da umirijo svoj tempo. Ko dvojčki čutijo napetost ali čustveno preobremenjenost, pa bo vonj po baziliki pomagal pri doseganju notranjega ravnovesja. Baziliko lahko vključijo v svojo prehrano – tako svežo kot suho.

Rak

Pri rakih se lahko zgodi, da jih zaradi tlačenja čustev doletijo prebavne motnje, kar pa lahko v veliki meri vpliva na njihovo razpoloženje. Na kožo jim je pisano eterično olje sivke, ki pomirja želodec in pomaga vzpostaviti dobro prebavo. Ko je počutje nekoliko slabše ali pa ko začutijo pomanjkanje energije, bo zadostovalo nekaj kapljic eteričnega olja sivke. Najbolje bo, da ga nakapajo na vzglavnik in ga vso noč vdihavajo – tako se bodo zbudili brez občutka tesnobe.

Lev

Za ponosne leve velja, da morajo paziti na svoje srce. Ko so vznemirjeni, se jim lahko pojavi aritmija. Za krepitev srca se priporoča eterično olje česna, ki bo pomagalo tudi pri odpravljanju posledic preobremenjenosti. Olje se lahko pomeša z limoninim sokom, da bi nekoliko omilili njegov močan vonj. Pomagalo bo, če bodo z razredčenim oljem namazali stopala – to bo omililo občutek vznemirjenosti in razdraženosti.

Devica

Natančne device pogosto začutijo zaskrbljenost in tesnobo ob nekaterih dogodkih. Zanje se priporoča eterično olje kamilice, ki ima pomirjujoče učinke. Prav tako pomaga pri čiščenju toksinov iz telesa in zmanjšanju čustvene napetosti. Nekaj kapljic olja kamilice lahko dodajo v kopel pa tudi v šampon za umivanje las. Vdihovanje tega vonja bo blagodejno vplivalo na telo in čustva, napetost bo počasi popuščala, razpoloženje pa se bo izboljšalo.

Tehtnica

Ljudje, rojeni v tem znaku, občasno potrebujejo svoj mir oziroma čas zase. Takrat se poskušajo znebiti zunanjih vplivov, ki niso blagodejni za njihovo počutje, in se umiriti. Pri tem jim bo v pomoč eterično olje timijana, ki zmanjšuje občutek stresa. To olje ublaži tudi fizično bolečino in je znano po tem, da spodbuja imunost. Najbolje bo, če nekaj kapljic vtrejo v dlani ali stopala – blag vonj bo takoj vplival na boljše razpoloženje.

Škorpijon

To so ljudje, ki imajo veliko energije, a včasih jo lahko porabijo preveč, saj so nagnjeni k zahajanju v skrajnosti. Take situacije jih hitro izčrpajo, zato bo pomoč eteričnega olja pačulija zelo dobrodošla. Vonj po pačuliju bo pomagal odpraviti posledice čustvenega in psihičnega stresa, škorpijonom bo dal dodatno energijo in jih hitro poživil. Pomagali bodo obkladki, na katere naj nakapajo nekaj kapljic olja, in ga namestijo na čelo. Tako se bodo hitro sprostili in počutili bolje.

Strelec

Živahnim in radovednim strelcem je na kožo pisano eterično olje geranije – še zlasti če se ukvarjajo s športom ali se veliko gibljejo. Olje geranije pomaga pri ohranjanju močnih mišic pa tudi pri njihovi sprostitvi. Olje lahko dodajo v svojo toplo kopel, po kateri se bodo počutili kot prerojeni in polni sveže energije. Prav tako bo odpravljena napetost, ki je posledica stresa.

Kozorog

Ljudje, rojeni v tem znaku, imajo težave, ko gre za počitek – le redko si ga vzamejo, saj se radi zatekajo v delo. Ko začutijo izčrpanost, si lahko pomagajo z eteričnim oljem evkalipta. To bo ublažilo občutek izčrpanosti pa tudi zmanjšalo občutek napetosti v mišicah. Če imajo težave s kožo in lasmi, jim bo prav tako pomagalo olje evkalipta – nekaj kapljic je treba dodati v šampon ali v losjon za čiščenje obraza. Rezultat bo hitro viden.

Vodnar

Pogosto se zgodi, da se ukvarjajo z drugimi ljudmi in zadevami, ki jim jemljejo energijo. Vodnarjem bo v pomoč eterično olje limone, ki bo spodbudilo dobro voljo in omililo občutek tesnobe. Pomagalo jim bo, da se usmerijo v pozitivne stvari in obnovijo svoje zaloge energije. Zaleglo bo že vdihovanje eteričnega olja, lahko pa ga dodajo v kopel.

Ribe

Osebe, rojene v tem znaku, slovijo po čustvenosti in empatiji. Zanje se priporoča olje čajevca, ki v trenutku izostri čute, spodbuja imunost in pomaga ublažiti vnetne procese. To eterično olje je priporočljivo, ko začutijo živčnost ali izčrpanost – na vlažno krpo naj nakapajo nekaj kapljic in vdihujejo vonj. Lahko ga dodajo v šampon za telo, saj bodo zaradi svežega vonja po čajevcu hitro začutili val energije.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!