Irska pevka Sinead O’Connor umrla naravne smrti

Magazin 09. Jan 202415:48 0 komentarjev
Sinead O'Connor
Foto: PROFIMEDIA

Irska pevka Sinead O'Connor je umrla naravne smrti, so sporočili nekaj mesecev po tem, ko so jo na domu našli neodzivno.

Irsko glasbenico Sinead O’Connor so julija neodzivno našli na njenem domu v južnem Londonu in jo razglasili za mrtvo. Stara je bila 56 let.

V torek so s sodišča Southwark Coroner’s Court sporočili, da je pevka umrla naravne smrti. Že dan po njeni smrti so sicer sporočili, da smrti ne obravnavajo kot sumljive.

Pevka se je pred kratkim preselila nazaj v London, pred tem pa je tvitnila, da je bila odsotna 23 let. O’Connor, ki je bila znana tudi kot aktivistka, je svetovno slavo dosegla s singlom Nothing Compares 2 U, ki ga je izdala leta 1990.

Med letoma 1987 in 2014 je izdala 10 studijskih albumov, vseskozi pa je bila izjemno odkrita v svojih družbenih in političnih pogledih.

Leta 1991 jo je revija Rolling Stone razglasila za umetnico leta, prav tako pa je prejela tudi nagrado Brit za najboljšo mednarodno solo glasbenico. Leta 2018 se je dublinska pevka spreobrnila v islam in spremenila ime v Shudada’ Sadaqat, vendar je še naprej nastopala pod rojstnim imenom. Leta 2021 je izdala spominsko knjigo Rememberings.

Irski predsednik Michael D. Higgins se je ob njeni smrti poklonil pevki in pohvalil njeno “pristnost” ter “čudovit, edinstven glas”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!