Jay-Z nekoč razpečeval drogo, danes milijarder

Magazin 01. Mar 202210:00 > 12:49
Jay-Z, Beyonce
Profimedia

Glasbenik Jay-Z je prvi raper na svetu, ki je postal milijarder. Začelo se je leta 2019. Glasba, delnice, linija oblačil - vse, česar se loti, spremeni v zlato.

To je zgodba o uspehu. Nekoč je preprodajal drogo, danes pa je prvi hip hop milijarder. Jay-Z (52) ima zavidanja vredno kariero. Njegov glasbeni portfelj je vreden okoli 80 milijonov dolarjev, leta 2004 pa je svojo linijo oblačil prodal za kar 204 milijonov dolarjev. Potem so tu še razne delnice, ki kotirajo na borzi, tudi delnice Uberja …

Jay-Z
Profimedia

Pravo ime raperja je Shawn Corey Carter. Leta 1996 je ustanovil svojo založniško hišo Roc-A-Fella Records in od takrat objavil 14 albumov in osvojil 22 grammyjev. Warren Buffett (91), glasbenik in mogotec, je uspeh raperja nekako predvidel. Nekoč davno je namreč dejal: ”Za mlade, ki odraščajo, je Jay-Z človek, od katerega se je treba učiti. Napovedujem mu brilijantno kariero.” Njegove napovedi so bile pravilne.

Jay-Z je svoj denar vložil tudi v nekaj znamk alkoholnih pijač, kot na primer Armand de Brignac ter D’usse. Njihova skupna vrednost je več kot 500 milijonov dolarjev, server za glasbo Tidal pa ocenjujejo na 100 milijonov dolarjev. Potem so tu še nepremičnine v vrednosti več kot 270 milijonov dolarjev. Ker je glasbenik velik ljubitelj umetnin, ima doma tudi nekaj Picassovih del, katerih vrednost ocenjujejo na 70 milijonov dolarjev.

Uspešen je tudi v zasebnem življenju. Od leta 2008 je glasbenik poročen z eno najbolj popularnih pevk, Beyonce (40), s katero imata tri otroke, hčerko Blue Ivy (10) ter dvojčka Rumija in Siri (4). Družinski proračun pa je bogat tudi na njen račun, saj pevkino bogastvo ocenjujejo na kar 500 milijonov dolarjev.

Jay-Z, Blue Ivy
Profimedia