Jeffrey Epstein o princu Andrewu ni imel najboljšega mnenja

Magazin 17. Apr 202210:00 > 14:00 0 komentarjev
Princ Andrew
Profimedia

Pokojni spolni prestopnik in milijarder Jeffrey Epstein je s škandalom očrnil številna druga zveneča imena, med drugim tudi kraljeva. Zaradi prijateljevanja z razvpitim miljarderjem in številnih dokazov o vpletenosti se je v nemilosti znašel tudi princ Andrew.

A kot kaže, Epstein o slednjem ni imel najboljšega mnenja. Vsaj za njegovim hrbtom ne. Tako v svoji novi knjigi trdi novinarka Tina Brown, ki je bila svoj čas urednica Vanity Faira, The New Yorkerja in Daily Beasta.

V svoji knjigi The Palace Papers: Inside the House of Windsor – the Truth and the Turmoil, ki bo izšla konec meseca, naj bi Epstein princa Andrewa pogosto označil kar za idiota. ”V zasebnem življenju je Epstein ljudem pogosto govoril, da je Andrew idiot, a zanj precej uporaben,” je v svoji knjigi zapisala Brown. Spomnimo, Epstein je v umrl v priporu 2019, vse od razkritja škandala naprej pa so mediji razkrili številne dokaze o njegovem prijateljevanju z britanskim dvorom. Andrew naj bi tako prijateljeval z Epsteinom že 2011, ko je bil ta prvič izpuščen iz zapora, a je princ trdil, da ne ve ničesar o ”prijateljevih” ilegalnih dejavnostih.

Princ Andrew
Chris Radburn/REUTERS

”Član kraljeve družine je vedno dober magnet,” v svoji knjigi trdi avtorica, ki razkriva, da je Epstein pogosto potoval z Andrewom v sumljive tuje dežele, kjer je lahko sklepal nečiste posle. Januarja, ko je sodišče na Manhattnu odločilo o nadaljevanju sojenja proti princu, ga je kraljica Elizabeta osvobodila vojaških in kraljevih nazivov. Tožbo zoper princa Andrewa je vložila Virginia Roberts Giuffre, ki trdi, da jo je Epstein prisilil v ogabne spolne igrice s princem, ko ji je bilo le 17 let.

“Spolno obsedeni najstnik”

”Epstein je dal Andrewu občutek, da se je pridružil krogu odraslih. Od dogovorov do punc, letal in bleščečega New Yorka, kjer ni bil dojeman kot nekdo, ki je še vedno odvisen od svoje kraljeve mame. Vojvoda se je vedno oglašal kot spolno obsedeni najstnik,” se glasijo vrstice v knjigi. Ob tem je navedeno, da Andrew kaže klasične znake t. i. Dunning-Krugerjevega sindroma, pri čemer ljudje verjamejo, da so bolj sposobni in pametnejši, kot v resnici so.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!