Kaj je to butter board, trend, ki je obnorel splet

Magazin 29. Sep 202213:571 komentar
butter board
Foto: MsVegan/YouTube (zajem zaslona)

Na družbenih omrežjih se je razširil nov kulinarični trend, poimenovan butter board. Fotografije bogato obloženih desk za rezanje so številne prepričale, da se v pripravi preizkusijo tudi sami.

Butter board je novi kulinarični trend, ki je prek družbenih omrežij navdušil številne. Priprava takšne “maslene deske” je zelo enostavna in na goste naredi lep vtis, izkazale pa so se tudi kot zelo fotogenične.

Kaj je za pripravo butter boarda nujno, razkrije že ime samo. Obvezni sestavini sta čista deska za rezanje (board) in zmehčano maslo (butter), ki se na desko namaže. Če sodimo po fotografijah z družbenih omrežij, se večina zaradi lepšega videza odloča za leseno desko. Od tu pa je vse prepuščeno domišljiji. Cilj je namreč, da je plošča tako okusna kot estetsko privlačna.

Različici, ki sta glede na odzive najbolj navdušili, sta sladka in slana. Pri sladki različici se na z maslom namazani površini največkrat znajdejo sadje in oreščki, pri slani pa vložena zelenjava, suhe mesnine in razne začimbe. Obvezni spremljevalec butter boarda pa je seveda svež ali opečeni kruh.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar