Kraljica Maxima vse do danes preboleva bolečo izgubo

Magazin 22. Maj 202209:30
Delite:
Kraljica Maxima
Foto: Profimedia

Nizozemska kraljica Maxima se po tem tragičnem dogodku, ki se ji je zgodil leta 2018, še vedno pobira.

Nizozemska kraljica Maxima ima na videz idilično življenje, ki bi si ga številni želeli živeti, zdi se, da že leta živi svojo družinsko in ljubezensko pravljico. A vse le ni tako zelo rožnato, kot bi kdo pomislil na prvi pogled.

Leta 2018 je kraljico doletela velika tragedija, ki jo preganja vse do danes, saj tega še vedno ne more preboleti. Njena mlajša sestra Ines Zorreguieta je pri komaj 33 letih naredila samomor, našli so jo namreč mrtvo v njenem stanovanju v Buenos Airesu. Kraljica je sestrino smrt zelo težko sprejela, se je pa precej hitro vrnila h kraljevim obveznostim, saj jo je to obdržalo nad gladino, da ni ves čas razmišljala o tej težki temi, kot je takrat povedala.

“Ko nekdo v družini naredi samomor, se pri tistih, ki ostanejo, vzbudijo žalost, frustracija, seveda pa tudi strah in sram. Veliko več se dogaja v glavah in je veliko bolj zapleteno od običajne smrti,” je pred časom v intervjuju na nacionalni nizozemski televiziji povedala kraljica in dodala, da je pomembno spremljati znake in pomagati pravočasno, a seveda vedno to ni mogoče, saj nekateri trpijo tiho in v sebi.

Kraljica Maxima
Foto : Profimedia

Kraljičina sestra je napisala tudi magistrsko delo s področja psihologije in samomorov, delo je nastalo osem let pred tragedijo. Zorreguieta se je leta borila z depresijami, prehranskimi motnjami in se leta 2012 nekaj časa celo zdravila v psihiatrični kliniki.

Tolažbo je kraljica Maxima v teh težkih časih našla v svojih treh hčerkah, princesi Catharini Amalii, Alexi in Ariani, ki ju ima v zakonu z nizozemskim kraljem, s katerim sta se poročila leta 2002.

Vse do danes priznava, da ji smrti še ni uspelo preboleti, še vedno jo preganja dejstvo, da morda ni storila dovolj, in še vedno se sprašuje, kje je spregledala znake in kaj bi lahko storila drugače.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar