Kuhar princese Diane razkril, kaj je vsak dan pojedla za zajtrk

Magazin 26. Sep 202113:05 1 komentar
princesa Diana
Profimedia

Darren McGrady, ki je za princeso Diano, princa Williama in princa Harryja v Kensingtonski palači kuhal dobra štiri leta, je razkril podrobnosti Dianinega jedilnika, ki je vseboval veliko morske hrane in zelenjave.

Tragično preminula princesa Diana se je vrsto let borila z motnjami hranjenja, a tudi ko se je z zahrbtno boleznijo že soočila in jo premagala, so bili njeni obroki daleč od kulinaričnih presežkov.

Od svojega osebnega kuharja Darrena McGradyja je namreč zahtevala, da spremeni svoj slog kuhanja in se posveti obrokom, ki bodo predvsem nizkokalorični. Ob tem naj bi mu dejala: “Darren, želim, da vi poskrbite za vse maščobe, jaz pa bom v telovadnici poskrbela za ogljikove hidrate.”

Za zajtrk je tako najraje pojedla pečen fižol skupaj z roza grenivko, skodelico kave in kozarcem pomarančnega soka, nato pa se je odpravila v telovadnico, kamor je zahajala trikrat na teden. Čeprav takšen zajtrk zveni kar malce noro, McGrady pojasnjuje, da je pravzaprav idealen obrok, saj vsebuje zgolj sedem gramov sladkorja in zelo malo maščobe, hkrati pa je bogat z beljakovinami, vlakninami in ogljikovimi hidrati.

Princesa Diana je prisegala na zdravo prehrano, v svoj jedilnik pa je zelo redko vključila meso

Tako zdrava so bila tudi njena kosila in večerje, oboževala je polnjene paprike, bučke in jajčevce, še zlasti pa je bila naklonjena ribjim jedem. Zavračala je rdeče meso, razen ko je gostila obiske. Takrat je bila na jedilniku izjemoma jagnjetina, govejega mesa pa ni jedla nikoli.

Diana se je pregrešila zgolj za svoja sinova, princa Williama in Harryja, ki ju je rada vozila v McDonald’s in na pico, da bi kot otroka imela občutek normalnosti, ki je v njunem življenju ni bilo prav veliko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje