Za novo miss Universe okronana 26-letna Mehičanka

Magazin 17. Maj 202111:25 > 13:50
Reuters
Foto: miss universe mjanmar 2021

Na letošnjem tekmovanju za miss Universe je sodelovala tudi predstavnica Mjanmarja, ki je v svojem nastopu opozorila na nasilje, ki zaradi vojaškega udara poteka v državi.

V finalu v ameriškem mestu Hollywood v zvezni državi Florida so v nedeljo zvečer z nazivom miss Universe okronali 26-letno Andreo Meza. Prva spremljevalka je postala miss Brazilije, miss Peruja pa druga. Na letošnjem tekmovanju za miss Universe, ki je bilo zaradi epidemije novega koronavirusa v letu 2020 prvič odpovedano, je sodelovala tudi predstavnica Mjanmarja, ki je v svojem nastopu opozorila na nasilje, ki zaradi vojaškega udara poteka v državi. Dobila je tudi nagrado za najboljšo narodno nošo. Nosila je obleko v tradicionalnih vzorcih in napis “Molite za Mjanmar.”

Na spletni strani tekmovanja so navedli, da bo Meza svoj naziv uporabila za boj proti nasilju na podlagi spola in boj za pravice žensk.

“Nositi krono miss Universe je uresničitev mojih sanj. Upam, da lahko s svojim zavzemanjem za enakopravnost svet v prihodnjem letu izboljšam,” je ob zmagi dejala Meza.

Tekmovanje za miss Universe poteka vse od leta 1952. Na njemu so letos sodelovale lepotice iz 74 držav. Zmagovalka v letu 2019 je bila Zozibini Tunzi iz Južne Afrike. Slovenija na tekmovanju ni imela svoje predstavnice.

Komentari

Vaš komentar