Moda za ženske nad 50 let: 5 pravil za osupljivo eleganten videz

Magazin 14. Mar 202214:45 0 komentarjev
Caroline de Maigret
Profimedia

Slog ne pozna starosti, zbrali pa smo modne nasvete za starejše od 50 let - katera oblačila in dodatke nositi za osupljiv in eleganten videz.

Vsa oblačila in dodatki, ki jih je dobro imeti v garderobi (in 5 napak, ki se jim je bolje popolnoma izogniti).

Kolikokrat smo že slišali ali recitirali trditev, da slog nima starosti, vendar je v resničnem življenju včasih to težko upoštevati, saj smo preveč zaposleni z obveznostmi ali mrzličnim vsakdanjim življenjem v digitalnem tempu. Nekaterim je lažje nase navleči pajkice in star pulover kot ustvariti prefinjene videze, ki osvajajo s šarmom. Življenje se po 50. letu ne konča: manekenke, vplivnice in igralke to dokazujejo in zavidajo jim lahko celo zelo mlade zvezdnice. Želite nekaj imen? Julia Roberts, Jennifer Lopez, Julianne Moore, Isabelle Huppert, Oprah Winfrey, Caroline De Maigret, Monica Bellucci in Cindy Crawford.

Julia Roberts
Profimedia

Pri tej starosti imate seveda več zavedanja o svojem telesu: poznate njegove prednosti in slabosti, medtem ko je odrasel obraz lahko bolj zanimiv kot popolnoma gladek mlad obraz. In ni vam treba biti oboževalka mode, da pokažete, da imate zelo oseben slog: obleka govori o vas in vašem življenju pa tudi o vaših izkušnjah. Vse to vam omogoča, da se uprete preveč togim prepričanjem ali etiketam.

Jennifer Lopez
Profimedia

5 stilskih nasvetov, ki jih je dobro upoštevati

Da bi odpravili morebitne dvome, smo pripravili nekaj modnih pravil (nasveti in napake, ki se jim je bolje izogibati):

1. Celoten videz v eni barvi podaljša vašo silhueto in jo pomladi. Poleg črne se lahko odločite za toplejše odtenke, kamelje in rjave, ali pa si privoščite pastelne barve. To velja tudi za obleke ali unikatne kose: od oblek do pajacev.

2. Izstopajoči plašči. Plašč po meri, moški blazer, jakna iz tvida ali usnjena jakna – vse to so možnosti, ki jih je treba upoštevati. Pomembno je izbrati kakovostno oblačilo, ki se vam popolnoma prilega.

3. Pete da, vendar ob najpomembnejših priložnostih. V vsakdanjem življenju se osredotočite na čevlje z vezalkami ali mokasine, zvečer pa pokažite čevlje s petami. Učinek presenečenja je zagotovljen.

4. Če ste v dvomih, nosite palazzo hlače (široke in z visokim pasom): so tako udobne kot zelo elegantne.

5. Nove kose pomešajte z nečim svojim: obleko, kupljeno v tujini na katerem od svojih potovanj, ročno izdelan pulover prijatelja, družinski dragulj, vintidž šal. Znak sloga in značaja.

Julianne Moore
Profimedia

5 napak, ki se jim je bolje izogniti

1. Zmotno je misliti, da kavbojk po 50. letu ne moremo več nositi. Izogibajte se spremljanju trenutnih trendov (na primer nošenja modelov z nizkim pasom) in se odločite za oblačilo iz džinsa, ki vam dobro pristaja.

2. Ležerno je dovoljeno, vendar ne povsem športno. Odsvetujemo nošenje trenirk in pajkic, spodbujamo pa kombiniranje klasičnih oblačil z bolj ležernimi (bela majica z obleko, srajca z dolgim ​​krilom).

3. Izogibajte se presežku dodatkov in nakita. V tem primeru je zelo pomembno, da ne greste predaleč pri okrasitvi modnega videza in izberete le en pomemben kos: par uhanov, par zapestnic ali ogrlico.

4. Odkrijte sebe. To ne pomeni, da ne morete nositi mini krila: če želite, ga nosite s parom nogavic in čevlji z nizko do srednje visoko peto. Enako velja za izrez, ki nikoli ne sme biti pretiran. Telo lahko pokažete z oprijetimi in čutnimi oblekami.

5. Ne pretiravajte. Broške, živalski vzorci ali večbarvne črte so dovoljeni motivi, vendar le zmerno in v grafičnem ključu.

Monica Bellucci
Profimeida

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!