Gillian Anderson poziva ženske, naj ji razkrijejo svoje spolne fantazije

Magazin 03. Feb 202310:06
Gillian Anderson
PROFIMEDIA

Slavna igralka je ženske po vsem svetu pozvala, naj ji v anonimnem sporočilu zaupajo svoje spolne fantazije.

Gillian Anderson, ki igra spolno terapevtko Jean Milburn v Netflixovi uspešnici Sex Education, je na Instagramu objavila videoposnetek in pojasnila, da začenja veliko raziskovanje žensk in seksa.

54-letna igralka, ki v posnetku sedi na bordo fotelju, je ženske prosila, naj ji pošljejo sporočila o svojih “najbolj osebnih fantazijah” za knjigo, ki jo namerava urediti.

Dobitnica zlatega globusa je dejala: “Ženske vemo, da gre pri seksu več kot le za seks, vendar se mnoge od nas o tem ne pogovarjajo. Naši najgloblji intimni strahovi in fantazije ostajajo zaklenjeni v nas. Dokler se ne pojavi nekdo s ključem. Torej – tukaj je vaš ključ. Ustvarjati pomagam knjigo, sestavljeno iz vaših anonimnih pisem. Knjigo, ki bo raziskala, kako ženske razmišljajo o seksu, saj gre pri seksu za ženskost in materinstvo, nezvestobo in izkoriščanje, privolitev in spoštovanje, pravičnost in egalitarnost, ljubezen in sovraštvo, užitek in bolečino.”

Gledalce je vprašala, ali imajo skrivno fantazijo, ki bi jo delili le s tistimi, ki jim “najbolj zaupajo” – če sploh s kom.

Igralka je povedala še: “Ne glede na to, od kod prihajate, ali ste stari 18 ali 80 let, spite z moškimi ali ženskami, ali nebinarnimi osebami, ali z vsemi, ali z nikomer. Vedeti želim, kakšne so vaše najbolj osebne želje. Začnimo ta pogovor skupaj in ustvarimo nekaj odmevnega.”

Gledalcem je pojasnila, da lahko svoja pisma naslovijo “Draga Gillian” in jih pošljejo prek šifriranega portala, ki ga je objavila na Instagramu.

Igralka Anderson, ki je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja zaslovela z vlogo agentke Dane Scully v seriji Dosjeji X, je ta teden za The Guardian napisala članek, v katerem je pojasnila razloge za svojo nenavadno prošnjo.

V njem je citirala knjigo Nancy Friday Moj skrivni vrtiček: ženske seksualne fantazije, ki je bila po njenih besedah “revolucionarna, celo provokativna” in je postala “obvezno branje za vse, svetovna uspešnica, ki je bila izdana v več milijonih izvodov, klasika”.

Čeprav je knjiga izšla leta 1973, je Anderson dejala, da jo je prebrala šele leta 2018, ko se je pripravljala na vlogo Milburn.

“Njena nefiltrirana in boleča iskrenost me je pretresla,” je dejala Anderson.

Odkar so serijo Sex education prvič predvajali, jo pogosto sprašujejo, ali ji ženske poskušajo zaupati spolne skrivnosti in težave.

“Ne,” je rekla. “Zato sem si zamislila knjigo – tako rekoč Moj skrivni vrtiček za 21. stoletje – ki bo odkrita, globoka in vsestransko vključujoča.”

Alexis Kirschbaum, direktorica Bloomsbury Trada, je v četrtek CNN poslala sporočilo za javnost: “Gillian Anderson nam bo pomagala pridobiti široko paleto pisem z vseh koncev sveta. Komaj čakam, da preberem pisma, ki jih bo izbrala za knjigo.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar