Kaj lahko naredite za boljše počutje? Začnite v tem trenutku!

Navdih 20. Jan 202317:45
pisanje
Profimedia

Za boljše počutje in razpoloženje obstaja nekaj preprostih rešitev. Nekatere vam ne vzamejo veliko časa, druge potrebujejo nekaj več načrtovanja, za vse pa se je vredno truditi. Poskusite, kaj vam ustreza.

Se ne počutite dobro in ne veste, kaj točno je razlog? Mogoče ste se ujeli v krog slabih navad ali pa morate v rutino uvesti kaj, kar bo poskrbelo za dobro razpoloženje. Imamo nekaj idej.

Prinesite si obrok od doma

Razlog za slabo počutje je lahko hrana. Si kuhate obroke doma ali jih kupite na poti? Če se ustavite v trgovini ali restavraciji, se verjetno prehranjujete precej slabše, kot bi se, če bi kosilo pripravili v domači kuhinji. Poskusite izboljšati počutje tako, da si odslej malico in kosilo nosite s seboj, če ne morete jesti doma. Jedi lahko vsaj delno pripravite prej ali jih skuhate in zamrznete, da bo vse skupaj hitreje potekalo.

Vsak dan se gibajte

Kadar vas boli hrbet, imate otrdel vrat, vas tišči v ramenih, se znajdete pred mentalno oviro, težko razmišljate in se ne morete več zbrati, se premaknite. Če imate možnost, pojdite na sprehod, drugače pa bo dovolj že nekaj korakov po hodniku ali sprehod gor in dol po stopnicah. Medtem prezračite prostor. Precej lažje boste nadaljevali, kar počnete.

Pišite

Vzemite papir in svinčnik ter začnite pisati. Kaj? Vse, kar vam pride na misel. Zapišite, kako se ob tem počutite, kaj se vam trenutno podi po glavi, o čem sanjarite … Ko bo vse na papirju, bo morda dobilo smisel ali pa boste vsaj olajšani, da ste se izpovedali, četudi na papir. To je vredno preizkusiti predvsem pred spanjem, da težav ne nesete s seboj v posteljo.

Zahvalite se

Ko vas prevzamejo negativne misli, jih zaustavite. Vzemite papir, telefon ali se kar v mislih zahvalite za najmanj 3 stvari ali ljudi, ki jih imate. Pomislite, kaj lepega se vam je zgodilo v dnevu in v tem času, brez česa bi težko živeli, kaj jemljete kot nekaj samoumevnega, pa je vse prej kot to. Ugotovili boste, da imate veliko!

Poslušajte svoja čustva

Negativna čustva se bodo pojavila, in to ni nič takšnega. Ne potlačite jih. Niti svojih strahov, pomislekov, neuresničenih ciljev … Veliko bolje se boste počutili, če boste poslušali svoja čustva in si pustili, da jih predelate. Naokrog boste hodili z lažjim korakom. Znebite se teže, ki jo trenutno nosite.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.