S tem trikom boste perilo v sušilnem stroju posušili dvakrat hitreje

Navdih 15. Apr 202413:06 1 komentar
Sušilni stroj
Foto: PROFIMEDIA

Sušenje perila v sušilnem stroju se pogosto zavleče, kljub izbiri ustreznega programa pa perilo pogosto na koncu ni povsem suho. S pomočjo enostavnega trika bodo odslej te težave preteklost, saj boste perilo posušili kar dvakrat hitreje kot običajno, s tem pa boste privarčevali tudi pri električni energiji.

Uporabniški profil na družbenem omrežju TikTok The Cosy Club je s svetom delil nasvet za hitrejše in učinkovitejše sušenje perila v sušilnem stroju. Ne samo, da gre za nadvse enostaven nasvet, uporabnik hkrati obljublja, da boste privarčevali pri elektriki, saj naj bi perilo posušili dvakrat hitreje kot običajno.

V sušilni stroj najprej položite mokra oblačila, nato pa jim dodajte suho brisačo. Kot je povedala Laura Avila, je trik res učinkovit. “Brisača absorbira del vlage iz mokrih oblačil, kar skrajša čas sušenja. Suha brisača ustvari več zračnega prostora v bobnu sušilnega stroja, to pa omogoča, da vroč zrak bolj prosto kroži. Navsezadnje se zmanjša tudi količina vode, ki jo mora sušilni stroj odstraniti, zato se perilo posuši hitreje,” je za Homes and Gardens po poročanju Klix.ba povedala Avila.

Povprečen čas sušenja v sušilnem stroju je tako 45 minut, seveda pa je to odvisno od programa, ki ga izberete.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje