Ni imel denarja za poroko: kar je storil, ni pričakoval nihče

Magazin 09. Apr 202413:05 2 komentarja
Nevesta z zapestnico
(Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Iz Nemčije poročajo o nenavadnem dogodku.

Zdaj že nekdanji uslužbenec banke v Essnu v Nemčiji je priznal, da je vlomil v sefe strank, ki so v trezorju banke, kjer je delal, in odnesel gotovino, zlatnino in nakit v skupni vrednosti približno 1,5 milijona evrov, pisanje nemških medijev povzema Fenix Magazin.

Na deželnem sodišču v Essnu se je v ponedeljek začelo sojenje 30-letnemu moškemu. Priznal je krajo in izjavil, da je to storil, “ker ni mogel plačati poroke, ki jo je načrtoval”.

V obtožnici je navedeno, da je zaposleni vlomil v dvanajst sefov. Skoraj vsi so bili odprti s pomočjo vlomilke. Ko je iz sefov pobral stvari, je vrata zaprl s sekundnim lepilom.

Marca 2022 je stranka opazila, da ne more več odpreti svoje omarice.

Sum se je hitro usmeril v 30-letnega zaposlenega, ki je nato krivdo preložil na stranko. Pozneje je zaposleni lažno obtožil še pripravnika, za katerega je dejal, da mu je pomagal.

“Moja hišica iz kart je bila v nevarnosti, da se zruši,” je obtoženi povedal sodnikom deželnega sodišča v Essnu. “Za vsako ceno sem se temu želel izogniti,” je dodal.

A se zdi, da se je njegova hišica iz kart vendarle zrušila.

Po navedbah na sodišču so večino ukradenega, kar je 30-letnik vzel iz sefov, našli in zasegli. Obtoženemu grozi od tri do tri leta in pol zapora. Tako so se v primeru popolnega priznanja dogovorili na začetku sojenja. Sodba naj bi bila izrečena do konca aprila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje