Penelope Cruz vznemirila Modeno, kjer snemajo film o domačinu Enzu Ferrariju

Magazin 11. Avg 202208:30 > 09:28 0 komentarjev
penelope cruz
Profimedia

V italijanski Modeni snemajo film Michaela Manna o Enzu Ferrariju, v katerem Lauro, soprogo ustanovitelja Formule 1, igra 48-letna španska igralka Penelope Cruz, ki je s prihodom v italijansko mesto pritegnila veliko medijsko pozornost. Enza igra nominiranec za oskarja, ameriški igralec Adam Driver.

Igralko so tako minuli teden opazili, kako se sprehaja po središču Modene, kjer je tudi obiskala slavno lokalno restavracijo Da Enzo. Tam je po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa naročila lokalno specialiteto, torteline. Opazili so jo tudi med snemanjem na ikoničnem največjem modenskem trgu Largu Garibaldi, dan zatem na pokopališču San Cataldo, ki je postalo prizorišče filma, postavljenega v leto 1957, ko se je zgodil eden od najbolj žalostnih dni v Ferrarijevem življenju, pogreb njegovega sina Dina, ki je umrl pri 24-letih zaradi mišične distrofije.

Ob Penelope Cruz, ki je leta 2008 prejela oskarja za najboljšo stransko igralko za film Woodyja Allena Ljubezen v Barceloni, Enza igra nominiranec za oskarja, ameriški igralec Adam Driver. V filmu igrata tudi ameriška igralka Shailene Woodley in njen sorojak Patrick Dempsey. Na kinematografska platna naj bi prišel prihodnje leto. Prikazuje življenje Enza Ferrarija, tako družinske težave kot njegove priprave na avtomobilistično dirko Mille Miglia leta 1957.

penelope cruz
Profimedia

Ameriški režiser Mann je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA že v 90. letih prejšnjega stoletja govoril o snemanju filma o avtomobilskem mogotcu z dvema svetovnima vojnama in številnimi družinskimi tragedijami v ozadju. Pomemben del filma je prav leto 1957, ko je Ferrarijev dirkalnik na Mille Miglia po Italiji doživel nesrečo s smrtnim izidom.

Mestni svet je ta teden po navedbah Anse tudi sporočil, da bodo deli mestnega središča, vključno z okrožjem Casalgrande, v času snemanja zaprti.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!