Podjetje Roberta De Nira mora plačati več kot 1,2 milijona evrov odškodnine

Magazin 10. Nov 202313:01 1 komentar
Robert de Niro
PROFIMEDIA

Produkcijska hiša hollywoodskega zvezdnika Roberta De Nira bo morala zaradi diskriminacije na podlagi spola oškodovanki plačati 1,3 milijona ameriških dolarjev oziroma dobrih 1,2 milijona evrov.

Sodišče v New Yorku je produkcijski hiši z oskarjem nagrajenega igralca Roberta De Nira naložilo plačilo odškodnine zaradi diskriminacije na podlagi spola. Porota v New Yorku je v četrtek ugotovila, da je podjetje 80-letnega igralca odgovorno diskriminacije. Nekdanji zaposleni bo morala produkcijska hiša plačati več kot 1,2 milijona evrov.

Nekdanja uslužbenka produkcijske hiše De Nira Graham Chase Robinson je vložila civilno tožbo proti podjetju, v kateri je navedla, da ji je igralec nalagal “stereotipne ženske” naloge, kot je pranje njegove posteljnine, sesanje njegovega stanovanja in organizacijo večernih zabav, tudi potem, ko je v produkcijski hiši napredovala na višje delovno mesto. Igralca je tudi obtožila neželenega fizičnega stika in spolno obremenjenih komentarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Chase Robinson je tudi zatrjevala, da ji De Niro ni hotel napisati priporočilnih pisem ali ji plačati odpravnine.

Podjetje je neuspešno tožilo Chase Robinson

Porota je hkrati zavrnila prvotno tožbo, ki jo je De Nirova produkcijska hiša Canal Productions vložila proti Chase Robinson. De Nirovo podjetje ji je očitalo, da je na kreditni kartici podjetja porabila več sto tisoč ameriških dolarjev za osebne stroške, zahtevala več milijonov zračnih milj za osebno uporabo in v službenem času “na Netflixu osupljivo dolgo gledala televizijske oddaje”.

“Veseli nas, da je porota videla, kar smo videli mi, in razsodila v prid Chase Robinson zoper podjetje Roberta De Nira Canal Productions. Ne samo, da je Chase Robinson dobila tožbo proti Canal Production, porota je popolnoma upravičila njeno tožbo, ko je ugotovila, da so De Nirove trditve proti njej neutemeljene,” je njen odvetnik David Sanford zapisal v izjavi za AFP.

Kako obtožbe komentira De Niro?

Porota za De Nira, ki se četrtkovega zaslišanja ni udeležil, sicer ni ugotovila, da bi bil individualno odgovoren. Ob začetku dvotedenskega sojenja je igralec pričal, da so trditve Chase Robinson “nesmiselne”.

Porota je razpravljala približno pet ur, preden je v četrtek sprejela svojo odločitev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje