Avstrijec obupal nad hotelom na Hrvaškem: past se je skrivala v drobnem tisku

Potovanja 27. Feb 202413:10 2 komentarja
Lošinj
Foto: PROFIMEDIA

Avstrijec je želel rezervirati počitnice v enem od hotelov na hrvaški obali. V drobnem tisku pa je naletel na klavzulo, pred katero je želel opozoriti tudi ostale.

Številni Evropejci v teh dneh že razmišljajo o poletnih počitnicah. Slovenske turistične agencije pa medtem opozarjajo, da je treba z rezervacijami pohiteti. Povpraševanje je tolikšno, da akcijskih in last minute ponudb niti ne pričakujte, so povedali za N1.

Rezervacijo je želel na hrvaški obali v teh dneh opraviti tudi Martin iz Salzburga. Kot je povedal, pa je ob tem na spletnih straneh naletel na “skrito klavzulo”, pred katero je želel opozoriti sodržavljane. Sporoča jim, naj berejo drobni tisk, saj jih lahko sicer dopust v nasprotnem primeru stane več od pričakovanega.

Avstrijec je želel na spletu rezervirati prenočišče v hotelu, ki je v lasti enega od vodilnih avstrijskih turističnih podjetij, hrvaški Jutarnji list povzema poročanje avstrijskega portala Heute. Takrat je opazil drobni tisk, s katerim si hotel pridružuje pravico, da v primeru znatne inflacije spremeni ceno za že rezervirane počitnice.

Kot je povedal Martin, si je hotel v njegovem primeru pridržal pravico, da lahko spremeni cene, če bi se cene življenjskih potrebščin v primerjavi s septembrom 2022 dvignile za več kot deset odstotkov. Dodal je, da se navedena klavzula prikaže le, če uporabnik klikne na bledo siv znak. Zato meni, da večina tega ob rezervaciji sploh ne bo odkrila.

Turistična agencija ob tem na spletni strani navaja, da je popravek cen mogoč do en mesec pred prihodom, o tem pa bodo gosta tudi obvestili. Gost lahko novo ceno tudi zavrne, agencija pa mu bo vrnila denar. Če pa se za odpoved odločite v zadnjem trenutku, to pomeni, da le nekaj tednov ali celo dni prej ostanete brez rezervacije.

Kot poročajo avstrijski mediji, se je želel Martin izogniti tveganju in je raje poiskal hotel, ki te klavzule nima.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje