Princ Andrew je po srečanju s kraljem Karlom III. zadrževal solze

Magazin 10. Nov 202210:45
princ Andrew
Profimedia

Pred kratkim sta se brata sešla, a očitno rezultat njunega sestanka ni bil tak, kot je pričakoval Andrew.

Po smrti kraljice Elizabete II. je bil njen najstarejši sin Charles razglašen za kralja. Malo pred kraljičino smrtjo se je sešel s svojim mlajšim bratom Andrewom, ki ga je močno zaznamoval spolni škandal, povezan z zloglasnim Jeffreyjem Epsteinom. Zdaj 38-letna Virginia Giuffre je namreč vložila tožbo proti Andrewu in trdi, da jo je spolno zlorabil. Kraljica je takrat morala ukrepati, tako da je Andrewu odvzela nazive, razrešila ga je njegovih odgovornosti, ki pritičejo članom kraljeve družine.

A Andrew je upal, da mu bo brat po mamini smrti le dovolil, da bi spet postal eden od vidnejših družinskih članov in mu dodelil pomembnejši položaj. Očitno pa se to ne bo zgodilo. Po srečanju s kraljem Karlom III. se je namreč izvedelo, da se Andrew več nikoli ne bo vrnil h kraljevim dolžnostim. To ga je očitno zelo prizadelo, saj je verjel, da bi lahko imel vrednost kot delovni član kraljeve družine, poroča Daily Mail. Vsi njegovi upi pa so padli v vodo po njunem srečanju na posestvu Birkhall na Škotskem.

kraljeva družina
Profimedia

Daily Mail je še poročal, da naj bi Andrew že za časa kraljičinega življenja pritiskal nanjo, naj ne dovoli, da bi Charles po njeni smrti zasedel prestol. S princeso Diano in svojo bivšo soprogo Sarah Ferguson naj bi v preteklosti celo načrtoval odstranitev princa Charlesa. Cilj naj bi bil, da bi lahko postal regent princa Williama, če bi kraljica umrla pred njegovim dopolnjenim 18. letom.

Tudi Angela Levin, ki je poznavalka kraljeve družine in avtorica knjig o njenih članih, je izjavila, da je princ Andrew močno lobiral, da Charles po smrti njune mame ne bi postal kralj in da bi krona pripadla princu Williamu.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.