Princ Harry in časnik Mirror dosegla zunajsodno poravnavo: “Boj še ni končan!”

Magazin 09. Feb 202416:00 0 komentarjev
Britanski princ Harry s soprogo Meghan Markle
Britanski princ Harry s soprogo Meghan Markle (Foto: PROFIMEDIA)

Britanski princ Harry je v zameno za visoko odškodnino poravnal preostale dele tožbe proti izdajatelju britanskega časopisa Daily Mirror zaradi vdiranja v telefon. Prinčev odvetnik David Sherborne je danes na sodišču v Londonu sporočil, da bo v okviru zunajsodne poravnave časopisna skupina Mirror (MGN) plačala odškodnino in pokrila sodne stroške.

Dogovorili so se o prvem plačilu 400.000 funtov (okoli 468.000 evrov), druge stroške pa bodo še ocenili, poroča britanski BBC.

Princ Harry, ki se je ta teden sicer mudil v Londonu, kjer je obiskal bolnega očeta kralja Karla III., je tožil MGN za odškodnino, saj da so novinarji med drugim pridobili informacije s pomočjo vdiranja v telefon, zavajanja in uporabo detektivov za nezakonite aktivnosti. Sodnik je že decembra potrdil obsežno vdiranje v telefone slavnih med letoma 2006 in 2011 s strani časopisne skupine Mirror (MGN), ki izdaja časnike The Mirror, Sunday Mirror in Sunday People. Med drugim so do neke mere vdrli tudi v telefon princa, zaradi česar je določil, da mu pripada odškodnina v višini 140.600 funtov.

Med lanskoletnim sojenjem so podrobneje preučili 33 člankov in ugotovili sporno pridobivanje informacij pri 15 člankih. Še vedno pa je bila odprta tožba glede nadaljnjih 115 člankov. Harryjev odvetnik pa je danes na sodišču povedal, da so dosegli zunajsodno poravnavo, poroča britanski The Guardian.

Princ Harry in princ William
Foto: PROFIMEDIA

MGM je v izjavi sporočil, da so zadovoljni s sklenjenim dogovorom, saj jim omogoča, da za seboj pustijo dogodke, ki so se zgodili pred mnogo leti in za katere so se opravičili.

Harry pa je v izjavi, ki jo je prebral njegov odvetnik, zagotovil, da se s tem še ni končal boj. “Verjamem, da bo to vodilo v pozitivne spremembe za vse nas. To je tudi razlog, zakaj sem se tega lotil in zakaj bom vse to izpeljal do konca,” je sporočil.

Mlajši sin Karla III. ima sicer odprtih še več tožb zaradi poročanja v medijih in nezakonitega pridobivanja informacij, med drugim proti založniku časnikov Daily Mail in Mail on Sunday.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!