Princ William bo pred svojim 40. rojstnim dnem prejel nepozabno darilo

Magazin 27. Maj 202209:30 0 komentarjev
Princ William, Kate Middleton
Profimedia

Prelomno leto vojvode Cambridgea bodo v Združenem kraljestvu obeležili s posebnim kovancem za pet funtov.

Kraljevska kovnica je dizajn že predstavila, in to le nekaj tednov pred prinčevim rojstnim dnem. Na kovancu je upodobljena njegova podoba, desno od nje so dodali številko 40, levo pa črko W. To je tudi prvič, da je drugi v vrsti za prestol sam upodobljen na kovancu, saj je bil do zdaj upodobljen le skupaj z ženo Kate.

Graver Thomas T. Docherty je v svoji izjavi dejal, da vzpostavlja ravnovesje med svežo energijo Njegove kraljeve visokosti in mladim očetom s ceremonialno naravo njegovega kraljevskega položaja. Oče dveh otrok je dodal še, da je oblikovanje kovanca vrhunec njegove kariere: “Čeprav sta najina življenja časovno milijon milj narazen, razumem, kakšen je občutek, ko dopolniš 40 let in imaš mlado družino, zato sem želel zagotoviti, da sem princa Williama natančno ujel v tej fazi njegovega življenja.”

Zaenkrat še ni znano, kako bo princ obeležil novi mejnik v svojem življenju. Rojstni dan praznuje 21. junija, kar je le dobra dva tedna po tem, ko se bo država in kraljeva družina zbrala, da bi proslavili platinasti jubilej kraljice Elizabete.

Ko je Williamova žena Kate Middleton januarja dopolnila 40 let, je ob tem datumu izšel niz glamuroznih portretov. Zdaj so razstavljeni po Združenem kraljestvu.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!