Recept: Hitre kokosove kroglice iz samo 3 sestavin

Magazin 07. Mar. 202207:00
Delite:
kokosove kroglice
Foto: Profimedia

Kokos je vsekakor okusna in zelo uporabna sestavina, s pomočjo katerega so sladice še odličnejše.

Zato ga številni v taki ali drugačni obliki uporabljajo za pripravo okusnih sladkih prigrizkov, med priljubljenejše pa zagotovo spada preprost recept za kokosove kroglice.

Te izjemno hitro poidejo na vseh druženjih in zabavah, zato je dobro pripraviti večjo količino. To so sestavine za osnovni recept; če bi jih radi naredili več, preprosto povečajte količino sestavin:

100 gramov kokosove moke in dodatnih 50 gramov za valjanje

300 gramov bele čokolade

150 mililitrov sladke smetane

Priprava:

1. Čokolado nalomite na koščke. Sladko smetano segrejte do vretja, potem jo prelijte po čokoladi. Mešajte s kuhalnico, dokler se čokolada ne stopi – nastala bo povezana masa.

2. Mešanici iz bele čokolade in smetane dodajte kokosovo moko, vmešajte jo in pustite, da se masa ohladi. Za eno uro jo postavite v hladilnik, da se še bolj poveže.

3. Z žličko jemljite maso iz posode in oblikujte kroglice, ki jih povaljate v kokosovi moki. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite mase.

Dodatek: Kroglice lahko po želji okrasite še s čokoladnim namazom. To naredite tako, da v kroglice s prstom vtisnete luknjico, v katero s pomočjo brizgalke stisnete namaz. Pri tem vam je lahko v pomoč video posnetek z YouTuba.

Komentari

Vaš komentar