Recept: puhast sladoledni kruh iz samo dveh sestavin

Magazin 30. Jan 202207:00 1 komentar
kruh
Profimedia

Za tale sila enostaven recept potrebujete zgolj dve sestavini, ki jih skoraj zagotovo že imate v domači kuhinji. Zagotavljamo vam, da tako zanimivega kruha še niste pekli ali jedli.

Zagotovo ste že slišali za beli, črni, mešani, pirin ali brezglutenski kruh, verjetno ste vsaj enega od naštetih že tudi spekli. Zdaj lahko na ta seznam dodate še sladoledni kruh.

Zanj potrebujete naslednji dve sestavini:

  • 200 g samovzhajajoče moke
  • 500 g sladoleda po izbiri (najbolje se bo obnesel z okusom vanilje ali lešnikov)

Pripravite ga tako:

Sladoled rahlo segrejte, da se malce stopi. Bodite izjemno previdni, da ga ne stopite do konca. Dodajte mu moko in dobro pregnetite.

Pekač namažite z oljem ali maslom ter vanj počasi vlivajte nastalo maso in pecite na 180 °C dobrih 40 minut.  Pomagate si lahko tudi z ogledom spodnjega videa. Pa dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje